Efeler, Guınnes Rekorlar Kitabı'na Girdi - Son Dakika
Güncel

Efeler, Guınnes Rekorlar Kitabı'na Girdi

Efeler, Guınnes Rekorlar Kitabı\'na Girdi

Guinnes Rekorlar Kitabı'na Türkiye'den girmeyi başaranlar arasına Aydın'ın efeleri de katıldı.

11.12.2011 11:28

Guinnes Rekorlar Kitabı'na Türkiye'den girmeyi başaranlar arasına Aydın'ın efeleri de katıldı. Ankara'da, aralarında eski bakanlardan Cengiz Altınkaya'nın da bulunduğu 702 kişi ile 'Harmandalı Zeybeği' oynayan efeler, Guinness rekoru kırdı. Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geçen Nisan ayında gerçekleştirdiği rekor denemesi, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından tescil edildi ve belge gönderildi. Dernek Başkanı Ender Vardar, gururlu ve mutlu olduklarını söyledi.

Merkezi Ankara'da bulunan Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 15 yıldır sürdürdüğü 'Zeybek' kurslarına katılanların Guinness'e girmek için gerçekleştirdiği rekor denemesi 17 Nisan 2011 Pazar günü başkentte yapıldı. 702 kişinin katıldığı rekor denemesine Bayındırlık ve İskan eski Bakanlarından Cengiz Altınkaya oyuncu olarak katılırken, TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar izleyici locasında yerlerini aldı. Rekor denemesi saat 16.00'da düdük sesi ile başladı ve 6 dakika 3 saniye sürdü. Deneme ardından katılımın 702 kişi olduğu hakem heyeti tarafından deklare edildi ve bu alandaki rekorun kırıldığı ifade edildi. Bu duyurunun ardından rekor denemesine katılanlar büyük sevinç yaşadı.

Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ender Vardar, Ege Bölgesi'nin en çok bilinen oyunu olan Harmandalı Zeybeği'ni dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını ve bunu başardıklarını belirtti. Daha önce 525 kişiyle elde ettikleri, 'En Yüksek Katılımlı Harmandalı Zeybeği Gösterisi' rekorunu 702'ye yükseltmekten ve Guinness'e girmekten gururlu ve mutlu olduklarını kaydeden Ender Vardar, şöyle konuştu:

"Guinness'ten gelen bilgi notu ve sertifika ile rekorumuzun tescil edildiğini öğrendik. Bu deneme ile halk oyunlarını her yaştan insanların rahatlıkla oynayabileceğini gösterdik. Aynı zamanda yöremizin kültürünü gelecek nesillere aktarma yolunda büyük bir adım attık." - Aydın/ Nazilli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Efeler, Guınnes Rekorlar Kitabı'na Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement