Eğitim-Bir-Sen Şubesi'nden Danıştay'a Tepki - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Şubesi'nden Danıştay'a Tepki

Danıştay'ın Sınavda Kılık Kıyafet Uygulaması ile İlgili Aldığı Karara Adıyaman Eğitim-bir-sen Şubesi Tepki Gösterdi.

25.01.2011 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay'ın sınavda kılık kıyafet uygulaması ile ilgili aldığı karara Adıyaman Eğitim-Bir-Sen Şubesi tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi Başkanı Gaffari İzci yaptığı açıklamada, 2010 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin Danıştay 8. Dairesi tarafından yürütmesinin 'fiziksel teşhiste sorun olabilir' gerekçesiyle durdurulması ve böylece başörtülü adayların sınavlara girişinin engellenmesinin, demokratikleşme adımlarının ardı ardına atıldığı bir Türkiye'ye yakışmadığını savundu.

Bu kararın ortaya çıkardığı sorunun ilk olmadığını hatırlatan İzci, antidemokratik uygulamalarla sürekli tekrarlarını yaşadığımız, ideolojik saplantılarla dokunmuş 'akıl örtüsü' sorunu yaşayan zihniyetin ürettiği benzer sorunları 28 Şubat süreci ile birlikte yaşamaya başladıklarını söyledi.

İzci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

'Biz, milletimizin ve özellikle de başörtülü kızlarımızın bizzat yaşadıkları bu sorunun 12 Eylül referandumuyla sona ereceğine inanmıştık. Görünen o ki, söz konusu davayı açanlar da, davayı karara bağlayanlar da referandumda 'Evet' diyen milletten ve değerlerinden rahatsızdır. Oysa onlar da biliyorlar ki, inancı gereği başını örten kadın ve genç kızlarımız, sorunun kaynağı değil, mağdurudur. Ancak ideolojik saplantılarıyla 'aklını örtenler' arasında yer almaları nedeniyle bunu kabul ve ifade edemiyorlar. Aynı nedenle başörtüsü özgürlüğünü ihlal etmeye devam ediyorlar.

Bu kararın alınmasına neden olan davayı açanlar, 1960 darbesinin doğurduğu, 1980 darbesinin beslediği, 28 Şubat'ın dinamikleştirdiği yapıların toplum mühendisliği yapma çabasını gestapo mantığıyla devam ettiriyorlar. Asıl üzücü olan ise, hakkı, hakkaniyeti ve adaleti koruması ve tesis etmesi gereken yargının ve yargı mensuplarının, kararlarıyla bu gestapo mantığını makul bulmasıdır.

Yargı mensuplarının görevi, 2010 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (ALES) başörtülü kızlarımızın 'niyetlerini okumak' değil, onların 'okuma niyetlerini korumak'tır. Yükseköğrenim gören kızlarımızın başlarını açtırmak için çaba gösterenleri, yükseköğrenim gençliğimizin ufkunu açmak için çaba göstermeye davet ediyoruz. Başörtülü kızlarımıza baskı uygulamak için 'ikna odası' oluşturanlara, milletimizin 12 Eylül'de insan hak ve özgürlükleri açısından yeni bir ders verdiğini tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Danıştay'ı millete rağmen değil, millet ve milletin değerleri adına karar vermeye davet ediyoruz.'

(FER-MRT-ÜNS) - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Şubesi'nden Danıştay'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement