Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar: "Ülkemizin ve Eğitimin Temel Sorunlarından Olan Katsayı Zulmü ve Üniversitelerde Başörtüsü Yasağının Tarihe Karışmış Olması, Sendikamızın Verdiği Mücadelenin Önemli Bir Sonucudur" - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar: "Ülkemizin ve Eğitimin Temel Sorunlarından Olan Katsayı Zulmü ve Üniversitelerde Başörtüsü Yasağının Tarihe Karışmış Olması, Sendikamızın Verdiği Mücadelenin Önemli Bir Sonucudur"

"Ülkemizin ve eğitimin temel sorunlarından olan katsayı zulmü ve üniversitelerde başörtüsü yasağının tarihe karışmış olması, sendikamızın verdiği mücadelenin önemli bir sonucudur" dedi.

02.01.2012 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar,

"Ülkemizin ve eğitimin temel sorunlarından olan katsayı zulmü ve üniversitelerde başörtüsü yasağının tarihe karışmış olması, sendikamızın verdiği mücadelenin önemli bir sonucudur" dedi.

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılına ilişkin değerlendirme yaptı. Eğitimin ve eğitim çalışanlarının 2011 yılında çözüm beklediği bazı sorunların 2012 yılına kaldığını belirten Çağlar, "Önemli hususlardan bazıları ise çözüme kavuşmuştur" ifadelerini kullandı.

Çağlar, "Eğitim çalışanlarının en büyük ve en etkili gücü olan sendikamız, yıllarca eğitim sisteminin demokratikleşmesi, temel hak ve özgürlüklerin mücadelesini vermiştir. Ülkemizin ve eğitimin temel sorunlarından olan katsayı zulmü ve üniversitelerde başörtüsü yasağının tarihe karışmış olması, sendikamızın verdiği mücadelenin önemli bir sonucudur" değerlendirmesinde bulundu.

Çalışmalarında eğitim çalışanlarının mali ve sosyal hakları açısından sonuç alınan konuları açıklayan Çağlar, şunları kaydetti: "Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının çarpıklığından hareketle 2006 yılından beri mücadelesini yürüterek 70 bin sözleşmeli öğretmeni kadroya kavuşturmamız, şüphesiz en önemli konuların başında gelmektedir. 'Eşit işe eşit ücret' ilkesi kapsamında kurum içi ücret dengesi dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerde çalışan şube müdürü, şef, memur ve hizmetlilerin Maliye Bakanlığı başta olmak üzere diğer kamu kurumlarında çalışan emsalleri ile ücretlerinin eşitlenmesi için yıllarca mücadele vermiştik. Bu mücadelemiz de olumlu sonuçlandı. Ancak öğretmen ve öğretim elemanlarının, muadilleri olmadığı gerekçesiyle, ücretlerinde iyileştirme yapılmamış olması, kurum içinde büyük oranda dengesizlik oluşturmuştur. Bu eksikliğin giderilmesi noktasında mücadelemizi sürdürüyoruz."

- TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar: 'Ülkemizin ve Eğitimin Temel Sorunlarından Olan Katsayı Zulmü ve Üniversitelerde Başörtüsü Yasağının Tarihe Karışmış Olması, Sendikamızın Verdiği Mücadelenin Önemli Bir Sonucudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement