Eğitimci Aydın, AK Parti'den Adaylık Başvurusu Yaptı - Son Dakika
Yerel

Eğitimci Aydın, AK Parti'den Adaylık Başvurusu Yaptı

Eğitimci Aydın, AK Parti\'den Adaylık Başvurusu Yaptı

İzmir’in tanınan eğitimcilerinden Eren Aylin Aydın, AK Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı.

07.09.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in tanınan eğitimcilerinden Eren Aylin Aydın, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı.

İzmir'in tanınan eğitimcilerinden olan AK Parti 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Eren Aylin Aydın, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Aydın, "Toplumsal korku egemenliğini değiştirip dönüştürmek için gecikmiş sayılmayız. Uzun yıllardır belleklere yerleştirilmiş ürkütücü kavramları katılımcı toplumcu siyaset ilmi ile bertaraf etmek hala mümkün. Türkiye'de siyaset maalesef ki kısır döngüler ile dönüyor. Oysa hiçbir şeyi ne inkar ne de isyan ile çözemeyiz. Konuyu barışçıl yüreğimiz ve dilimiz ile çözeriz. Ülkemizde çiçekleri kırmadan kurutmadan demokrasi toprağında hep birlikte çapa yaparak siyaseti bereketli mahsule dönüştürebiliriz" dedi.

"KARDEŞLİK VE İLERİ DEMOKRASİ İÇİN ADAY ADAYI OLUYORUM"

Tuncelili ve Alevi bir ailenin çocuğu olduğunu kaydeden Aydın, "Kürtler, Balkanlar Çerkezler, Araplar, Romanlar ve diğerleri çiçeğin gövdesi ve dalları gibidir. Biz bu ülkede hep birlikte bir çiçeğiz. Bu inançlarımla çalışmalarıma katkı yapacak AK Partili arkadaşlarım ve başkaca partimize ve şahsıma teveccüh yapacak olan STK'lar ve sivil dinamikler ile birlikte ortak ve üst akıl ekseninde buluştuğumuz için şahsımda milletvekili adayı olmayı kararlaştırdık. Ülkemizin kardeşliği ve ileri demokrasi için katkı yapmak adına milletvekili aday adayı oluyorum. Türkiye; köklü, çok çeşitli kültürü, inançları ve yaşam felsefesi olan bir vatan toprağıdır. Tüm alanlarda bağımsızlığı karakter edinmiş aziz milleti ile şan sahibidir. Bu duyguyu biz şahadetler ile Çanakkale'den alıyoruz. Hangi kavimden olursak olalım dillerimiz lehçelerimiz hangi farklılıkla olursa olsun ortak kaderin sahipleriyiz ve hep birlikte bu ülkenin asli ve milli unsurlarıyız. Aleviler bu ülkedeki çiçeğin içindeki tomurcuktur. Sünni kardeşlerimiz de o çiçeği çevrelemiş renkli yapraklardır. "dedi.

"MUHALEFET YENİ PERSPEKTİFLER BULMALI"

Türkiye'de muhalefetin daha yeni perspektifler ile muhalefet rolü oynaması gerektiğini ifade eden Aydın şöyle konuştu: "AK Parti, 13 yıldır ülkemiz coğrafyasına ve akıllarımıza yerleştirilmiş mayınları temizliyor. Bu yalnız AK Parti'nin meselesi değil; tüm siyasi partilerin ve toplumsal dinamiklerin öncelikli sorunudur. Siyaset kurumu kapalı dağları tünellerle aşmak için vardır. Bugün Türkiye'de siyaset kısır döngüler ile dönüyor. Siyasi çevreler ve partiler salı günleri iktidara nasıl cevap vereceğim kurgusu ile hesap yapıyor. Kurgular ile program yapılamaz. Muhalefet daha çok yeni perspektifler ve parametreler ile siyaset ve muhalefet rolünü oynamalıdır. Aksi takdirde ekonomik demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve sosyal devleti inşa edemeyiz."

"TÜRKİYE HAMİSİ OLUNACAK BİR DEVLET DEĞİLDİR"

Türkiye'nin hamisi olunacak bir devlet olmadığını belirten Aydın şu ifadeleri kullandı: "Dua ile başlayıp yüreklice çalışarak demokrasimizi ve ülkemizi geliştirebiliriz. İlle de tabanca kullanmayı alışkanlık edinmiş isek ilk önce su tabancası kullanalım ve birlikte ıslanarak yürüyelim bu yolları; toplumsal barışımız için renklerimiz taş ve mozaikten olmasın. Taşlar duygusuz olur renklerimiz elvan çiçekleri gibi canlı ve kokulu olsun. Birlikte ortak olsun hislerimiz. Bu vatan için üst aklımızı derleyelim ve sert adımları bertaraf edelim. Dış güçlerden ve dış dinamiklerden medet umma uğraşlarımız birgün farkına varmadan bizi emperyalist güçlerin yandaşı konumuna düşürür. Türkiye hamisi olunacak bir devlet değildir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitimci Aydın, AK Parti'den Adaylık Başvurusu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement