Elazığ'da "Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da "Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız" Etkinliği

Elazığ Belediyesi tarafından, "Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız" etkinliği düzenlendi.

29.09.2018 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Belediyesi tarafından, " Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız" etkinliği düzenlendi.

Elazığ Kültür Merkezi'nde düzenlenen, sanatçı Yudum'un sahne aldığı etkinlikte türküler eşliğinde Kurtuluş ve Çanakkale savaşları ile 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde cesaretleriyle adını duyuran Türk kadınlarının yaşamları sinevizyon eşliğinde sunuldu.

Sanatçı Yudum, etkinlikte Nene Hatun, Şerife Bacı, Gördesli Makbule Halime Çavuş ve şehit Yarbay Songül Yakut gibi yiğit kadınların destansı öykülerini bağlama eşliğinde duygusal türkülerle seslendirdi.

Davetliler de ellerinde Türk bayrakları ile türkülere eşlik etti.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, tarih boyunca kahraman kadınların hep var olduğunu belirterek, tarih boyunca o kahraman kadınların hiç unutulmadığını dile getirdi.

"Hep onların yolunda olduk. Çocuklarımız, gençlerimiz onlar gibi olsun istedik." diyen Yanılmaz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine değindi.

Yanılmaz, "Elazığ'daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda olduğu gibi Türkiye'nin bütün meydanlarında yine en önde kadınlarımız, annelerimiz oldu. Hem bayrak salladılar hem o meydanda bulunanlara yemek yaptılar. 15 Temmuz'un kahramanı tüm Türkiye'dir. O hainlere karşı, kardeşi kardeşe düşman yapmaya çalışanlara karşı, bu ülkeyi bölüp yok etmeye çalışanlara karşı 81 milyon el ele verdik. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan hep birlikte vatanımızı koruduk, bayrağımızı indirmedik." şeklinde konuştu.

Sanatçı Yudum ise, Elazığ'ı çok sevdiğini belirterek, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu projeyi ortaya çıkarmak için çok uğraş verdiklerini anlatan Yudum, "Kahraman kadınlarımızın kıymetinin bilinmesi gerektiği düşüncesindeyim. Dolayısıyla bu kahramanlarımızın gün yüzüne çıkmasının zamanının geldiğini düşünüyorum. O kadar çok kahraman kadınımız var ki. Onların hepsini konserde anlatamadığımız için bir kitaba dönüştürdük. Çok yakında kahraman kadınlarımızın kitabı çıkacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da 'Malazgirt'ten Çanakkale'ye Kahraman Kadınlarımız' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement