Eleni Karaındrou'dan Unutulmaz Konser - Son Dakika
Güncel

Eleni Karaındrou'dan Unutulmaz Konser

Eleni Karaındrou\'dan Unutulmaz Konser

Eleni Karaindrou, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda verdiği konser ile müzikseverleri büyüledi.

08.10.2012 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzün en önemli film ve tiyatro müziği bestecilerinden biri olan Yunan piyanist & besteci Eleni Karaindrou, 22. Akbank Caz Festivali kapsamında 6 Ekim 2012, Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda verdiği konser ile müzikseverleri büyüledi.

24 Ocak 2012'de hayatını kaybeden usta yönetmen Theo Angelopoulos'un anısına düzenlenen ilk konser olma özelliği taşıyan gecede, Eleni Karaindrou'ya şef Ender Sakpınar yönetiminde aralarında Yunanistan'dan gelen misafir sanatçılar; Natalia Michailidou (piyano), Vangelis Christopoulos (obua), Dinos Hadjiiordanou (akordeon) ve Aris Dimitriadis'in (mandolin) de bulunduğu 31 kişilik görkemli bir orkestra eşlik etti.

Pozitif Live tarafindan düzenlenen ve biletleri günler önce tükenen konserde Eleni Karaindrou'nun her biri ayrı bir başyapıt olarak değerlendirilen "Sonsuzluk ve Bir Gün", "Ağlayan Çayır" gibi Theo Angelopoulos filmleri için yaptığı besteler izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Akdeniz ve Balkanlar'ın yerel enstrümanları ile klasik Batı müziği enstrümanlarını birlikte kullanarak kendine has müzikal renkleriyle ülkemizde en çok sevilen yabancı sanatçılar arasında yer alan Eleni Karaindrou, konserde üç kez bis yaptı.

22. Akbank Caz Festivali hakkında detaylı bilgi almak için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinin yanı sıra Akbank Sanat iPhone uygulaması ve facebook.com/AkbankSanat, twitter.com/AkbankSanat adreslerini takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eleni Karaındrou'dan Unutulmaz Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement