Emekli milletvekili ve cumhurbaşkanlarına zam! İşte önümüzdeki yıl alacakları maaşlar - Son Dakika
Ekonomi

Emekli milletvekili ve cumhurbaşkanlarına zam! İşte önümüzdeki yıl alacakları maaşlar

TBMM'ye sunulan bütçe teklifi ile Cumhurbaşkanı'nın brüt aylığının yanı sıra buna bağlı olarak belirlenen eski cumhurbaşkanları ve milletvekillerinin emekli aylıkları da netleşti. Her iki grubun maaşı da zamlanacak.

23.10.2020 09:41  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2021'de milletvekili emekli aylığı ek ödeme hariç yaklaşık 15 bin 800 lira olacak. Cumhurbaşkanlığı'nın 2021 bütçe teklifine göre, önümüzdeki yıl cumhurbaşkanının aylık brüt maaşı 88 bin lira olacak. Teklifteki bütçe tahminlerine göre cumhurbaşkanı maaşının 2022'de 96 bin lira, 2023'te ise, 105 bin lira olması öngörülüyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN 2.7 MİLYAR LİRALIK ÖDENEK

Teklife göre, Cumhurbaşkanlığı'nın mal ve hizmet giderleri için 2.3 milyar liralık, personel giderleri için ise toplam 402 milyon liralık ödenek öngörülüyor. Teklife göre 2021'de Cumhurbaşkanlığı'na 47 yeni taşıt alınması planlanırken; bunların 30'unu binek otomobil, beşini minibüs, beşini pick-up (kamyonet), beşini panel, iki tanesini ise en az 41 kişilik otobüsler oluşturdu.

CUMHURBAŞKANLARININ EMEKLİ AYLIKLARI 35 BİN LİRA OLACAK

Milliyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanlığı ödeneği (aylığı), eski cumhurbaşkanları, eski TBMM başkanları, eski başbakanlar ve milletvekili emeklisi olanlar ile bunlardan vefat edenlerin hak sahiplerini de yakından ilgilendiriyor. Çünkü bunların emekli aylıklarının belirlenmesinde cumhurbaşkanı aylığı belli oranda baz alınıyor. Buna göre, 2021 bütçesiyle birlikte eski cumhurbaşkanlarının emekli aylıkları yaklaşık 35 bin lira olacak. Emekli milletvekillerinin aylığı ise yaklaşık 15 bin 800 liraya ulaşacak.

Emekli milletvekili ve cumhurbaşkanlarına zam! İşte önümüzdeki yıl alacakları maaşlar

Son Dakika Ekonomi Emekli milletvekili ve cumhurbaşkanlarına zam! İşte önümüzdeki yıl alacakları maaşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • vatandaş: Muhalefet işte buna muhalefet etmeli. Yoksa lakırtıdan öteye geçmez. 43 2 Yanıtla
  • vatandaş: vatandaşa kaşığın ucuyla kendilerine kepceyle ilahi adalet 43 2 Yanıtla
  • ha ha : OSMANLI İMPARATORLUĞUNDAN SONRA bu ülke başına kim geldiyse ye kürküm ye misali devam etti. aldıklara paralara bak. biz kaç ay çalışıp yemeyeceğiz. yuh ya 41 3 Yanıtla
  • ali: görev başındaki cumhur başkanları tamam belki hak eder ama emekli milet vekili kesinlikle yazık bu ülkeye 34 8 Yanıtla
  • GS Lİ: DAHA ASGARİ ÜCRET BELLİ OLMADAN KENDİ MAAŞLARINI BELLİ EDİYORLAR.ÖNCE CAN SONRA CANAN MİSALİ 39 1 Yanıtla
  • EYT VATANDAŞ: #EYT ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ. ARTIK HAKKIMIZIN EMSALSİZCE ANAYASA VE HUKUK YOK SAYILARAK GASPEDİLMESİNDEN BIKTIK. EMSALSİZCE FAKİR VE MUHTAÇ HALE GETİRİLDİK. HAKKIMIZ VE ÇOCUKALRIMIZIN HAKKI VE GELECEĞİ OLAN BİZİM HARİCİMİZDE HERKESE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR. ARTIK SABIR MABIR KALMADI. 34 5 Yanıtla
  • yokluk: yan gel yat memleketi. adaletin oolmadığı yerde ne beklenir ki. 34 4 Yanıtla
  • mahmut tuncer: ye kürküm ye 36 1 Yanıtla
  • ali: Allah tan korkun ya millet aç perişan emekli milletvekili ne yapıyor ki bu kadar maaşı alıyor elinizi vicdanınıza koyun yazık bu milletin asgari ücretlisine yazıklar olsun 34 1 Yanıtla
  • furkan : millet 2binliraylageçinsin sen 105 binlira al 32 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi
    12:19 Türkiye'nin Net Uluslararası Yatırım Pozisyon Açığı 2024'te 300 Milyar Dolara Yükseldi

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyon açığı 2023 yılı sonunda 284,7 milyar dolar iken, 2024 ocak sonunda 300 milyar dolara yükseldi. TCMB'nin açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları azalırken, yükümlülükleri ise artış gösterdi. Bu durum net uluslararası yatırım pozisyon açığının artmasına neden oldu.

  • Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi
    12:17 Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Başkan Tarhan, yeni dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin moderleştirilmesi ve genişletilmesi için kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını duyurdu.

  • CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı
    12:11 CHP Milletvekili: Bireysel Kredi Kartı Borçları Yüzde 155 Arttı

    CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, bireysel kredi kartlarında bankaların takibine düşen borç tutarının son bir yılda yüzde 155 artarak 20,5 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ateş, vatandaşların yükselen faiz oranlarına rağmen kredi kartlarına mecbur kaldığını ve bu durumun yoksullukta artış ve borç sarmalı riski yarattığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartıyla yapılan harcamalarda market ve AVM'lerdeki harcamaların yüzde 87 arttığı, nakit çekimlerin ise yüzde 103 arttığı bilgisi paylaşıldı.

  • Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor
    12:04 Muğla'da Güneş Enerji Santrali Projesi Devam Ediyor

    Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi'nde kurulan Güneş Enerji Santrali projesi hızla ilerliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Muğla'ya yıllık 9.3 Milyon Kwh elektrik üretilecek ve karbon emisyonu azaltılacak.

  • Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe
    12:04 Sapanca'da Beton Yığınına Dönen İlçe

    Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca'yı adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artık tarlalardan bungalov yetişiyor. Ağaçların yok edildiği Sapanca beton yığınına dönmüş durumda.

  • Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan
    12:00 Osmaniye'de 1950'lerden kalma traktörüyle çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çiftçilik yapan İhsan Yavuzarslan, 1950'lerde üretilen, hurda fiyatına satın alıp tamir ettiği traktörünü hem tarımda hem de günlük işlerinde kullanıyor. Yavuzarslan, traktörüne çok özen gösterdiğini ve satmayı düşünmediğini belirtiyor.

  • Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak
    12:00 Türkiye, rüzgar enerjisinde Avrupa'nın lider ülkesi olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin rüzgar enerjisi alanında Avrupa'da en iddialı 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, İzmir'in bu liderlik sürecinin Türkiye'de öncü şehri olacağını söyledi. Kacır, İzmir'e yapılan yatırımlar ve kurulan altyapılarla Türkiye'nin rüzgar enerjisinde lider ülke olacağını ve yerli türbinlerin kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.


Advertisement