Emniyet Binalarına Roketli Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Emniyet Binalarına Roketli Saldırı Davası

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren sanık Serdar Polat'ın yargılanmasına devam edildi.

18.06.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına 20 Eylül 2014 gecesi düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren tutuklu sanık Serdar Polat'ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, terör örgütü DHKP/C üyesi Polat ile avukatları katıldı.

Duruşmanın başında söz alan Polat, salonda silahlı polis memurlarının bulunduğunu, güvenliğinin cezaevinden itibaren jandarma tarafından sağlandığını belirterek, salondaki polis memurlarının çıkartılmasını istedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, adil yargılamayı engelleyecek bir durumun söz konusu olmadığını, polislerin güvenlik gerekçesiyle salonda bulunduğu söyledi.

Sanık Polat savunmasında, polisevi saldırısının DHKP/C tarafından gerçekleştirildiğini, bunun da politik amaçla yapıldığını ileri sürerek, "Emniyet Genel Müdürlüğü, operasyonlar için karar alınan bir merkezdir. O yüzden hedef seçilmiştir. Polise karşı bir eylemdir" diye konuştu.

Eylemde can kaybı yaşanmadığını belirten sanık avukatları, savunma için süre isteyerek müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, avukatlara savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

Ayrıca mahkeme, sanığın tutuklunun halinin de devamını kararlaştırdı.

-"Ağırlaştırılmış müebbet hapis" talep edilmişti

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in hazırladığı iddianamede, Polat'ın, TCK'nın, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzenin ortadan kaldırılması, bu düzen yerine başka bir düzen getirilmesi veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edilmesine" ilişkin 309. maddesi uyarınca "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılması isteniyor.

Polat'ın terör amacıyla "nitelikli adam öldürmeye teşebbüs", "kamu malına zarar vermek", "sayı ve nitelik bakımından vahim silah bulundurmak" gibi bir dizi suçtan da ayrıca mahkumiyeti talep edilen iddianamede, ölen Muharrem Karataş hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bildirilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Binalarına Roketli Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement