Engelli Basketbolcuların Hedefi Süper Lig - Son Dakika
Güncel

Engelli Basketbolcuların Hedefi Süper Lig

Engelli Basketbolcuların Hedefi Süper Lig

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu sene mücadele edeceği Garanti Bank Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Liginin yeni transferlerini ve takım kadrosunu tanıttı.

02.10.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yemekhanesinde düzenlenen tanıtım toplantısında hedeflerini açıklayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Geçen sene şampiyon olduğumuz bölgesel ligde iyi bir takımımız vardı. Aynısını bu sene 1. Lig'de de gerçekleştirip "Süper Lige" çıkmak istiyoruz" dedi.

Gaziantep'te 20 yıl önce bir basketbol sevgisinin var olduğunu ifade eden Güzelbey, ancak bu sevginin birinci ligdeki takımın düşmesi ile kaybolduğunu belirtti.

Basketbol sevgisini 5 yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak tekrar kendilerinin bu kente kazandırıldığını vurgulayan Güzelbey, şu açıklamayı yaptı:

"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak basketbolda son 5 yılda atak yaptık. Bölgesel, ikinci ve birinci lige çıkan bir takım oluşturduk. Bununla da yetinmedik ve bir de tekerlekli basketbol takımı kurduk. Basketbola verdiğimiz değeri ve önemi burada arkadaşlarımızla birlikte gösterdik. Tekerlekli basketbol takımımız geçen sene bölgesel ligde şampiyon olarak birinci lige çıktılar. Bu sene de burada kalıcı olup, oradan süper lige çıkma gibi bir hedefimiz var. "

Bunun için oyuncu kadrosunun kuvvetlendirdiklerini ve deneyimli bir teknik direktör ile 4 yeni oyuncuyu transfer ettiklerini belirten Güzelbey, tüm Gazianteplileri bu keyifli maçları izlemeye ve takımlarına destek vermeye davet etti. Oyunculara, teknik kadroyu ve yönetime güvenin tam olduğunu aktaran Başkan Güzelbey, "Burada tüm Gazianteplilerin desteğini bekliyoruz. Destek onlardan süper lige çıkarmak ise bizden olsun. Yani burada yağ var, un var, şeker var. Helva yapmak ise onlara kalıyor." değerlendirmesini yaptı.

Antalya'da 7 günlük bir kamp dönemi geçirdiklerini ve yeni transferler ile kaynaşma yaptıklarını bildiren Güzelbey, bu olumlu havanın liglerdeki mücadeleye yansıması temennisinde bulundu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Aydıngüler ise, yeni yapılan transferleri basına tanıttı. Bu sene takımın başında antrenör Erdinç Kılıç'ın olacağını belirten Aydıngüler, İstanbul Dostluk Takımı'ndan Mithat Çetin ile Akın Celal Güral'ı, Şanlıurfa Engelli Takımı'ndan Musa Bulut'u, Aydın Engelli Takımı'ndan ise Zehra Torun'u transfer ettiklerini belirtti.

Daha sonra yeni transferler ile sözleşme imzalayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Ünsal Göksen ve yönetim başarılı bir sezon geçirme dileğinde bulundu.

Bu arada takım kaptanı Yüksel Yavaşçı, geçen sezon şampiyon oldukları formayı takım arkadaşları ile birlikte imzalayarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e hediye etti.

LİG, 2 KASIM'DA BAŞLIYOR

Öte yandan Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nin 2 Kasım günü başlayacağı belirtildi. İlk maçını Şanlıurfa deplasmanında oynayacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı iç transferde de İbrahim Gür, Yakup Süleymaniyeli, Oğuz Yıldızğil, M. Ali Karadana, Yüksel Yavaşçı, Leyla Yavaşçı, Cavit Torun ve Mustafa Sezgin ile yeniden anlaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Basketbolcuların Hedefi Süper Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement