Engelli Çocuklar, Cennete Açılan Kapılarımız" - Son Dakika
Güncel

Engelli Çocuklar, Cennete Açılan Kapılarımız"

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, engelli çocuklar için "Bu yavrularımız bizim Cennet'e açılan kapılarımız.

10.05.2018 16:31

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, engelli çocuklar için "Bu yavrularımız bizim Cennet'e açılan kapılarımız. Sakın şikayet etmeyin. Bir gün bile başımıza nereden geldi demeyin. Cennet'e açılan bir kapı olarak görmeliyiz bu kardeşlerimizi." dedi.

Bilecik Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Engelliler Haftası dolayısıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde etkinlik düzenledi.

Vali Büyükakın, etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli babası olduğu için engelli aile olmanın ne demek olduğunu iyi bildiğini belirtti.

Engellilere yönelik yaklaşımda son dönemde önemli değişimler olduğunu ifade eden Büyükakın, şunları kaydetti:

"Pozitif ayrımcılık ve bunun gibi yeni kavramlar kelimeler kullanılsa da eskiden 'sakatlar' diyorduk, 'Sakatlar Haftası' diye kutlanıyordu. Sonra dedik ki bu kelime güzel değil, 'özürlü' diyelim. Sonra bu da rahatsız etti 'engelli' dedik. Bu da rahatsız etti, bu sefer de 'özel insanlar' diyelim dedik. Kelimelerle kavramlar çok fazla uğraşmaya gerek yok. Aslında ne dediğimizin bir önemi yok, onların hayatını kolaylaştırmak için gerçekten bir şey yapıyor muyuz? Onların hayatını daha iyi yapabilmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız, yapmamız gereken bu. Bu yavrularımız bizim cennete açılan kapılarımız. Sakın şikayet etmeyin. Bir gün bile başımıza nereden geldi demeyin. Cennete açılan bir kapı olarak görmeliyiz bu kardeşlerimizi."

Etkinlikte, konuşmaların ardından engelli öğrenciler gösteri sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Çocuklar, Cennete Açılan Kapılarımız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement