Engelliler 22. Kez Ayvalık'ta Buluştu - Son Dakika
Güncel

Engelliler 22. Kez Ayvalık'ta Buluştu

Engelliler 22. Kez Ayvalık\'ta Buluştu

Ayvalık'ta binlerce engellinin katılımıyla düzenlenen 22. Engelliler Şenliği, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleriyle başladı.

15.09.2014 18:01  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Ayvalık'ta binlerce engellinin katılımıyla düzenlenen Engelliler Şenliği'nin 22'ncisi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü etkinlikleriyle birlikte başladı. İlçeye gelen yaklaşık 900 engelli ve ailesi keyifli vakit geçirdi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Zihinsel Engelliler Federasyonu, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi'nin ortaklığında düzenlenen 22'nci Ayvalık Engelliler Şenliği için ilçeye gelen yaklaşık 900 engelli sportif, kültürel ve eğitim faaliyetlerine katıldı. Pazar günü başlayan şenliklerin, açılış serenomisi, Ayvalık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü töreninde yapıldı. Törende, CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Ayvalık Kaymakam Vekili ve Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan, Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, konfederasyon ve federasyon yöneticileri, ilçedeki daire amirleri, ilçede faaliyet gösteren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Şenliklerin açılışında, her yıl olduğu gibi misafir engelli guruplarının kortej yürüyüşü yapmasının ardından konuşan Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dankaz, Türkiye'nin her köşesinden yaklaşık 900 zihinsel engelli genç, çocuk ve ailesinin Ayvalık'ta bulunduğunu vurguladı.

Törende konuşan CHP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran ise engellilik realitesinin Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Bugün Ayvalık'ta iki önemli organizasyonu birden kutluyoruz. Bunlardan biri Ayvalık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, diğeri de 22. Engelliler Şenliği. Ben bu şenliklere daha önce de birkaç kez katıldım. Ayvalık'a her gelişimde bu coğrafya bana bambaşka bir manevi haz veriyor" dedi. Engelliler için TBMM'ye gelecek her konuda diğer partilerle birlikte her türlü desteği verdiklerini ve bu desteğin süreceğini kaydeden Oran, Ayvalıklılar'a böylesi önemli organizasyonu tam 22 yıldır yaşattıkları için şükranlarını sundu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler 22. Kez Ayvalık'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement