Erbaa'da Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Erbaa'da Gaziler Günü Kutlandı

Erbaa\'da Gaziler Günü Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Erbaa'da düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2013 16:22

Sakarya Meydan Savaşından sonra 19 Eylül günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından verilen Gazilik unvanı dolayısıyla ülkemizde her yıl kutlanan Gaziler günü Erbaa'da düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde saat 10: 30'da yapılan törene MHP Tokat Milletvekili Sayın Dr.Reşat Doğru, Erbaa Kaymakamı Sayın Abdulkadir Demir, Erbaa Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sayın üseyin Serin,Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yenihan, İlçe Emniyet Müdürü Sayın İsmail Kılıç, Gaziler, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ilçe temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Törende ilk olarak İlçe Protokolü ve Erbaa Gaziler Derneği Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Erbaa Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sayın Hüseyin Serin yaptı.Yapılan konuşmaların ardından Erbaa GOP Orta Okulu Öğrencileri günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudular.Fatih Anadolu Lisesi Mehteran takımı yapmış olduğu gösteriden sonra tören alanındakilerden büyük alkış aldı.

Tören sonunda,öğrenciler ve tüm protokol gazilerin Gaziler Günü'nü tek,tek kutladılar.Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yenihan'ın yaşlı bir gazinin elini öptüğü gözlenirken,Kaymakamımız Sayın Abdulkadir Demir ise aynı yaşlının elini hiç bırakmayarak törene katılanlar ile birlikte Erbaa Belediyesi Kültür Parkta Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Yenihan'ın misafiri olarak hep birlikte kahvaltı yaptılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erbaa'da Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement