Erciş Depreminde Yakınlarını Kaybedenler İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Erciş Depreminde Yakınlarını Kaybedenler İftarda Buluştu

Erciş Depreminde Yakınlarını Kaybedenler İftarda Buluştu

Van'ın Erciş Kaymakamlığı tarafından 23 Ekim 2011 tarihinde ilçede meydana gelen depremde yakınlarını kaybeden aileler için iftar yemeği düzenledi.

19.08.2012 00:35

Van'ın Erciş Kaymakamlığı tarafından 23 Ekim 2011 tarihinde ilçede meydana gelen depremde yakınlarını kaybeden aileler için iftar yemeği düzenledi.

Kardelen Yemek Salonu'nda verilen iftar yemeğine Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu,

AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral, kamu kurum ve daire amirleri ile depremde yakınlarını kaybeden aileler katıldı. Programda bir konuşma yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, 23 Ekim depreminin Erciş'in ortak acısı olduğunu söyledi.

Depremde herkesin biri birine sahip çıktığını ve yardımlaştığının anlatan Arapoğlu, "Allah hiç kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Allah öyle takdir etti, öyle oldu. Bizlerin de kaderinde enkaz altında kalıp can vermek olabilirdi. Elbette önce tedbirimizi almalı, takdiri Allah'a bırakmalıyız.. Bizler inanıyoruz ki onlar şehitlik makamındadırlar. Bundan sonraki süreçte hepimiz onların geride bıraktıkları yakınlarına sahip çıkacağız. Allah deprem şehitlerimize rahmet etsin, kalanlara sabırlar versin" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ise, yaptığı konuşmada, bu tür acıların bir daha yaşanmaması için Allah'a dua ettiklerinin belirterek, "Allah bugünlerin hatırına versin bir daha böyle acılar hiç kimseye yaşatmasın. Depremde kaybettiklerimiz hepimizin kardeşidir. Hepsine Allah rahmet ve merhamet etsin. Bundan sonraki süreçte onların bize bıraktığı emanetlerine devletimiz, hükümetimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz olarak bizler sahip çıkacağız. Ülkemiz afet bölgesi olduğu için bize düşen şehirlerimizi, binalarımızı depreme uygun inşa etmek ve kendimizi depreme hazırlamaktır. Depremden sonra burada hükümet olarak tüm gayretimizi gösterdik. Bundan sonraki süreçte de gerek kaymakamlığımız gerek bakanlıklarımız vasıtasıyla sizlerin sorunları bir bir giderilecektir. İnşallah Erciş'imizi ve Van'ımızı daha güzel günlere taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Erciş Kaymakamı Barbaros Baran da, Ercişlilerin, özellikle de yakınlarını kaybeden vatandaşların büyük acılar yaşadığını belirterek, "Bizler bir nebze olsun böyle bir organizasyonla sizlerin yanınızda olduğumuzu, devlet olarak yapabileceğimiz bir şeyler varsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek, sizlerle hasbihal etmek ve acılarınızı bir nebze olsun hafifletebilmek amacıyla bu geceyi düzenledik. Allah vefat edenlere rahmet etsin, hepsini rahmetiyle merhametiyle kucaklasın inşallah"ifadelerini kullandı.

Protokol üyeleri iftar sonrası depremde yakınlarını kaybeden ailelerle tek tek ilgilenerek sorunlarını dinledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erciş Depreminde Yakınlarını Kaybedenler İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement