Erciş'te "Değerler Eğitimi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Erciş'te "Değerler Eğitimi" Projesi

Erciş'te "Değerler Eğitimi" projesi kapsamında, öğretmen ve öğrencilerden oluşan koro etkinlik düzenledi.

13.04.2013 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciş'te "Değerler Eğitimi" projesi kapsamında, öğretmen ve öğrencilerden oluşan koro etkinlik düzenledi.

Erciş Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 40 kişilik koro, barış, kardeşlik ve hoşgörü türküleri seslendirdi.

Programda konuşan Proje Koordinatörü Salim Kaplan, programın ana temasının Yunus Emre'yi anmak olduğunu belirterek, Emre'nin Anadolu'nun yetiştirdiği en önemli hoşgörü şairlerinden biri olduğunu söyledi.

Kaplan, şöyle konuştu:

"Unutulmaya yüz tutmuş değerleri yaşatmanın yolu, bu tür etkinliklerle sağlanabilir. Değerlerimizi tekrardan çocuklarımızla bütünleştirmek için ilçemizden başlayarak, ilimize, Anadolu topraklarının tamamına, bu hoşgörüyü ve sevgiyi sunmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan koro, Anadolu ve Mezopotamya yörelerine ait barış, kardeşlik, hoşgörü temalı birçok eseri seslendirdi."

Öğretmenlerden İlyas Dağ ise bu tür organizasyonlara, millet olarak ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Dağ, "Barışın, sevginin, kardeşliğin dili olan bu programların, sık sık yapılmasını istiyoruz. İnşallah daha iyi günler bizi bekliyor. Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ıyla yaşayacağımız ve yaşatacağımız bir çok değerlerimiz var" diye konuştu.

Programa Kaymakam Barboros Baran, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Bedir, öğretmen öğrenci ve çok sayıda veli katıldı. - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciş'te 'Değerler Eğitimi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement