Erdoğan'ın PKK/PYD'yi Dışlama Çağrısına Rusya'dan İlk Cevap: Kapsayıcı Olalım - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın PKK/PYD'yi Dışlama Çağrısına Rusya'dan İlk Cevap: Kapsayıcı Olalım

Soçi'deki üçlü zirvede PKK/PYD'nin Suriye görüşmelerinde dışlanması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap veren Kremlin Sözcüsü Peskov, "Katılımın kapsayıcı olması gerekir" dedi.

22.11.2017 22:03

Rusya'nın Soçi kentinde bu akşam düzenlenen Suriye konulu üçlü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhabi ile bir araya geldi.

2 saatlik zirve toplantısının ardından üç lider basın toplantısı düzenledi. Bu toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye görüşmelerine PKK'yı da dahil etmek isteyen Rusya'ya tepki göstererek "Eli kanlı terör örgütünü dışlamalıyız" demişti.

KREMLİN SÖZCÜSÜ PESKOV CEVAP VERDİ

Bu sözlere cevap veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılımının Rusya, Türkiye ve İran liderleri tarafından ele alındığını, katılımın kapsayıcı olması gerektiğini söyledi.

PKK/PYD'NİN DURUMU DA GÖRÜŞÜLDÜ

Basın mensuplarının "PYD Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılımı görüşüldü mü" sorusuna Peskov, "Evet, görüşüldü" yanıtını verdi.

"KATILIM KAPSAYICI OLMALI"

Kremlin Sözcüsü, 'Nasıl bir karar alındı' sorusunaysa, "Katılım kapsayıcı olmalı" diye cevap verdi.

"BAKANLAR ARASI SURİYE TOPLANTISI KONUSUNDA HENÜZ MUTABAKAT YOK"

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, toplantıda Suriye Ulusal Konseyi toplanacağını ve bu toplantıdan önce 3 ülkenin bakanlarının bu konuda birlikte çalışacağını söylemişti. Gazetecilerin Rusya, Türkiye ve İran Dışişleri Bakanları arasında Suriye ile ilgili toplantı konusunda mutabakat sağlanıp sağlanmadığı yönündeki soruya ise Peskov, "Hayır, henüz sağlanmadı" yanıtını verdi.

ERDOĞAN, LİDERLERİ PKK KONUSUNDA UYARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ardından yapılan ortak basın toplantısında terör örgütü PKK/PYD'yi kast ederek şunları söylemişti:

Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü ile ülkemizin milli güvenliğine kasteden terörist unsurların süreçten dışlanması, Türkiye olarak önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir. Milli güvenliğimize kasteden bir terör örgütü ile aynı çatı altında olmamızı, aynı platformda yer almamızı bizden kimse beklememelidir. Eli kanlı çeteyi meşru aktör olarak göremeyiz. Afrin'deki olumsuzlukların da giderilmesi Suriye'deki çözüm açısında önemli bir atlama noktası.



Erdoğan\'ın PKK/PYD\'yi Dışlama Çağrısına Rusya\'dan İlk Cevap: Kapsayıcı Olalım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın PKK/PYD'yi Dışlama Çağrısına Rusya'dan İlk Cevap: Kapsayıcı Olalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement