Ereğli'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde, yemek yedikten sonra rahatsızlanan 48 ilköğretim öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

25.02.2013 22:00

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesinde, yemek yedikten sonra rahatsızlanan 48 ilköğretim öğrencisi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Çaylıoğlu beldesinde Şehit Madenciler İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere, özel bir yemek şirketince hazırlanan taze fasulye ve makarnadan oluşan sulu sıcak yemek dağıtıldı. Yemeklerini yedikten kısa süre sonra baş dönmesi ve mide bulantısı rahatsızlığı görülen 48 öğrenci, beldede bulunan sağlık ocağı ve Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yedikleri gıdadan zehirlendikleri tahmin edilen öğrencilerin tedavilerinin yapılarak müşahede altında tutulduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili inceleme başlattıklarını ifade eden Özbek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti üzerine sağlık ocağına götürülmüş. Buradan 6 öğrencimiz de Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Öğrencilerin yedikleri yemeklerden numune alındı. Zehirlenmenin neden kaynaklandığı yapılacak tahliller sonucu kesinliğe kavuşacak. Konuyla ilgili müfettiş görevlendirildi. Öğrencilerimizden 6'sı taburcu edildi. 42 öğrencinin tedavileri sürüyor."

Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin de öğrencilerin öğle yemeğinde taze fasulye ve makarna yediğini öğrendiklerini vurgulayarak, "Öğrenciler yemeklerini yedikten bir süre sonra rahatsızlanmışlar. Yedikleri makarnadan zehirlendiklerini tahmin ediyoruz. Sayının artabileceği konusunda şu an net bir şey yok" dedi.

Bu arada, İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kılıç, hastaneye gelerek, öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı

Yayıncı: Erdem Gültekin - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement