Erkenci Zeytin Üreticileri Memnun Etti - Son Dakika
Yerel

Erkenci Zeytin Üreticileri Memnun Etti

İklim yapısı nedeniyle Türkiye'nin en erken zeytin hasadının yapıldığı Mersin'in Mut ilçesinde, üreticiler geçen yıla göre yüzde 50'nin üzerinde artan rekolteden memnun.

29.01.2012 12:20

İklim yapısı nedeniyle Türkiye'nin en erken zeytin hasadının yapıldığı Mersin'in Mut ilçesinde, üreticiler geçen yıla göre yüzde 50'nin üzerinde artan rekolteden memnun.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöredeki zeytin üreticilerinin Akdeniz'in iklim yapısı nedeniyle avantajlı olduğunu söyledi.

Geçen yıl ağaçların yapısı nedeniyle rekoltenin düşük olduğunu belirten Abaş, bu yıl ise çok iyi verim alındığını ifade etti.

Abaş, önceki yıllarda dikilen fidanların da meyve vermeye başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Şu an ilçemizde 10 milyon 500 bin zeytin ağacı bulunuyor. Geçen yıl ilçe genelinde 110 bin ton zeytin hasadı yapıldı. Bu yıl rekoltede yüzde 50'nin üzerinde artış oldu. Rekolte artışının önümüzdeki süreçte ağaçların daha verimli hale gelmesiyle artmasını, örneğin 2015 yılında rekoltenin 370 bin tona ulaşmasını bekliyoruz. Toplanan üründen geçen yıl 20 bin ton zeytinyağı elde edilirken, rakam bu yıl 29 bin tona çıktı."

Abaş, geçen yıl 1,5-2,25 liradan alıcı bulan zeytinin, bu yıl ise 70 kuruş ile 2 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını söyledi.

İlçedeki zeytin üretimine verilen önemin her geçen gün arttığını dile getiren Abaş, Türkiye'nin en erkenci ürününü hasat etmeleri nedeniyle pazarlamada büyük bir avantaj sağladıklarını kaydetti.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erkenci Zeytin Üreticileri Memnun Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement