Erol Güngör: İlk Kez Karşımda Anne Savcı Gördüm, Şükürler Olsun - Son Dakika
Güncel

Erol Güngör: İlk Kez Karşımda Anne Savcı Gördüm, Şükürler Olsun

Erol Güngör: İlk Kez Karşımda Anne Savcı Gördüm, Şükürler Olsun

Oğlu Mustafa Güngör, Meclis Lojmanları'nda cinayete kurban giden eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör, 20 yıl sonra ilk kez pazartesi günü mahkemeye çıktı.20 yıldır hukuk mücadelesi veren Güngör, "Bu sistem 20 yıldır oğlumun cinayetini faili meçhul bırakarak bana onun acısını her gün yaşattı" derken, mahkeme salonundan memnuniyetle ayrıldığını söyledi.

28.09.2011 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oğlu Mustafa Güngör, Meclis Lojmanları'nda cinayete kurban giden eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör, 20 yıl sonra ilk kez pazartesi günü mahkemeye çıktı. 20 yıldır hukuk mücadelesi veren Güngör, "Bu sistem 20 yıldır oğlumun cinayetini faili meçhul bırakarak bana onun acısını her gün yaşattı" derken, mahkeme salonundan memnuniyetle ayrıldığını söyledi. Güngör, "20 yıl sonra karşımda üç hakim bir de başka bir savcı gördüm. Bir başka bakan, ayakta olduğum zaman 'otur' diyen 'anne savcı' gördüm. 'Oh' dedim. Böyleleri de varmış. Şükürler olsun" dedi.

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün 24 Haziran 1991'de TBMM Lojmanları'nda öldürülmesinden 20 yıl sonra hükümlü Abdullah Gökalp'in cinayeti işlediğini söylemesi, yıllardır hukuk mücadelesi veren baba Erol Güngör için büyük bir teselli oldu. İzmir'in Menderes İlçesi'nde yaşayan Erol Güngör, "20 yıldır bu cinayetin soruşturmasını yürütenler yapmaları gerekenleri yapmadı. Bu sistemin beni bir itirafçının itirafına muhtaç etmesi beni çok üzdü, çok öfkelendirdi. Kimse yapması gerekenleri yapmadı aksine bunu karartmak için çok uğraşıyormuş gibi belge bıraktılar. Bir itirafa bel bağlıyoruz" dedi.

İNSAN, EVLADININ KATİLİNİ DİNLEMEYE GİDER Mİ?

Oğlunun katili ile görüşmek için cezaevine bile giden Erol Güngör, duygularını çarpıcı şu sözlerle dile getirdi:

"Oraya gitmek, bunun için gitmek çok zor. Hiç görmediğiniz bir insanla karşılaşıyorsunuz. 'Ben yaptım, şöyle yaptım' diyor. Ben ona niye muhtaç oldum? Niye gittim? İnsan evladının katilinin çağrısına uyarak bir yere gider mi? Bu cinayet faili meçhul bırakıldığı için gittim. Beni buraya muhtaç eden sisteme öfke duydum. Ona tepkilerimi yoğun yaşayamıyorum. Beni oraya gitmek zorunda bırakan sisteme tepkim daha çok. Bu sistem cinayeti 20 yıl faili meçhul bırakmak suretiyle bana işkence yaptı. 20 yıl boyunca oğlumun ölüm acısını bana her gün yaşattı."

İtirafın ardından 20 yıl sonra ilk kez mahkeme salonuna giren Erol Güngör, duygularını "İlk kez bir anne savcı gördüm" diyerek, dile getirirken şunları söyledi:

"Ömrümde mahkemeye hiç çıkmadım. Avukatım bir dava nasıl görülür, en azından hitap şeklini bilmem açısından beni bir duruşmaya soktu. Oğlumun cinayetinin duruşmasında ilk kez bir memnuniyet hissettim. 20 yıl sonra karşımda üç hakim bir de başka bir savcı gördüm. Bir başka bakan, ayakta olduğum zaman 'otur' diyen anne savcı gördüm. 'Oh' dedim. Böyleleri de varmış. Şükürler olsun dedim."

DURUŞMA DÜN YAPILDI

Eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün 24 Haziran 1991'de TBMM lojmanlarında öldürülmesinden 20 yıl sonra cinayeti işlediğini söyleyen hükümlü Abdullah Gökalp'in itiraflarına Milliyet ulaştı. Gökalp, ifadesinde, Güngör'ü, eski Devlet Bakanı Akın Gönen'in damadı Gürel Özener'in eşiyle ilişkisi olduğunu duydukları için Özener'in azmettirmesi sonucu öldürdüklerini iddia etti. Gökalp, cinayeti kendisi dışında 5 kişiyle birlikte işlediklerini öne sürdü. Gökalp, bu kişileri, Eyüp ve Yaşar isimli iki kişi ve eski ANAP'lı Muş Milletvekili Mehmet Emin Seydagil'in ismini vermediği oğlu ile eski ANAP'lı Bitlis Milletvekili Muhyettin Mutlu'nun oğulları Abdurrahim ve Şadi Mutlu olarak sıraladı. Savcılığın, Gökalp'in ifadesindeki 5 kişi hakkında soruşturma başlattığı anlaşıldı. Gökalp'in yargılandığı dünkü ilk duruşmaya katılan baba Erol Güngör, 5 kişiden şikayetçi oldu.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması dün yapıldı, Erol Güngör ve avukatı Ahmet Çağlayan ile sanık avukatı Nigar Yılmaz duruşmada hazır bulundu. Sakarya L Tipi Cezaevi'nde başka bir suçtan hükümlü olan sanık mahkemenin yazısına rağmen duruşmaya getirilmedi. Mahkeme heyeti, savcılığın görüşü doğrultusunda, kendisi, eşi ve çocuklarının can güvenliğinin sağlanması halinde delilleri ibraz edeceğini belirten sanığın can güvenliğinin sağlanması için savcılığa yazı yazılmasına karar verdi. Mahkeme, soruşturma ve TBMM Araştırma Komisyonu'nda dinlenen 9 kişi ile sanığın ifadesinde geçen eski Bingöl milletvekili İlhami Binici, eski Malatya milletvekili İbrahim Aksoy ve eski Devlet Bakanı Akın Gönen'in tanık olarak dinlenmelerine karar verdi. Mahkeme, sanığın ifadesinde isimlerini verdiği Gürel Özener, Şadi ve Abdurrahim Mutlu hakkında 2011/76300 hazırlık numarasıyla başlatılan savcılık soruşturmasının akıbetinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı 1 Kasım'a erteledi. Dosyanın zamanaşımına girmesine iki gün kala Sakarya L Tipi Cezaevi'nde bulunan Abdullah Gökalp'in Adalet Başmüfettişi ve savcılığa gönderdiği ihbar mektubu doğrultusunda dava açıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erol Güngör: İlk Kez Karşımda Anne Savcı Gördüm, Şükürler Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement