Erzurum'da "Serbest Bölge İstişare Toplantısı" - Son Dakika
Ekonomi

Erzurum'da "Serbest Bölge İstişare Toplantısı"

Erzurum\'da "Serbest Bölge İstişare Toplantısı"

Erzurum'da, "Serbest Bölge" kurulması için valilik, büyükşehir belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından istişare toplantısı yapıldı.

20.03.2017 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, "Serbest Bölge" kurulması için valilik, büyükşehir belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından istişare toplantısı yapıldı.

KUDAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, KUDAKA'da gerçekleştirilen toplantıda, hazırlanan serbest bölge çalışması katılımcılara sunularak görüşleri alındı. Katılımcılar söz konusu çalışmanın bölge ihtiyaç ve sorunlarına katkı sağlayacağını dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Vekili Hacim Kosaoğlu, Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Zübeyde Solak ve Ekonomi Bakanlığı uzmanı Ali Bayraktar da serbest bölgeyle ilgili izlenecek yol haritası hakkında önerilerde bulundu. Kentin ve bölgenin kalkınması açısından büyük önem arz eden çalışmanın Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Mevzuatı çerçevesinde yürütülmesi, yer tespiti ve fizibilite çalışmalarına hız verilmesi yönünde fikir birliği sağlandı.

Toplantıya, Erzurum Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Erzurum'da 1995 yılında faaliyete başlayan serbest bölge, yeterli işlem hacmine sahip olmadığı için 2004 yılında kapatılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Erzurum'da 'Serbest Bölge İstişare Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement