Erzurum'da Şizofren Cinneti: 1 Şehit - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Şizofren Cinneti: 1 Şehit

Erzurum\'da Şizofren Cinneti: 1 Şehit

Erzurum'da şizofren güvenlik görevlisi 1 polisi şehit etti, diğerini yaraladı.

03.01.2012 13:32  Güncelleme: 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tartıştığı eşi ile çocuklarını bıçakla evde rehin alan TEDAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Karabıyık, ikna için gelen polis memurlarından 31 yaşındaki Suat Orak'ı kalbinden bıçakladı.

Polis memuru Orak kaldırıldığı Aziziye Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu, sırtından 3 bıçak darbesi alan polis memuru Selçuk Erer, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay bugün saat 10.00 sıralarında merkez Aziziye ilçesindeki TOKİ konutlarında meydana geldi. Yeşil Mahalledeki TOKİ konutlarının 4'üncü katında yaşayan ve 5 aydan bu yana şizofreni teşhisiyle tedavi gören Selim Karabıyık, yeniden hastaneye yatması gerektiğini söyleyen eşine şiddet uyguladı. Bunun üzerine adı henüz belirlenemeyen eşi polisi arayarak yardım istedi.

TEDAŞ'ta 1998'den beri güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim Karabıyık, polislerin bir anlık dikkatsizliğinden yararlanarak bıçakla saldırdı. Güvenlik görevlisi Karabıyık, polis memuru Suat Orak'ı kalbinden, Selçuk Erer'i sırtından bıçakladı. Yaralı polislerden Suat Orak, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı ve şehit oldu. Selçuk Erer ise, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Selim Karabıyık olay yerıne gelen ozel hareket timi tarafından gözaltına alındı.

Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ile birlikte Aziziye Araştırma Hastanesi'ne gelerek bilgi aldı. Suat Orak'ın 3 aylık hamile eşi Serpil Orak da polis ekip otomobiliyle hastaneye getirildi. Yanındaki kadın polise, "Gazeteciler fotoğrafımızı niye çekiyor?" diyen Serpil Orak, eşinin ölüm haberiyle yıkıldı. Aziziye Polis Merkezindeki meslektaşları Suat Orak'ın şehit olduğu haberiyle gözyaşlarını tutamadı.

Vali Sebahattin Öztürk, saldırganın şizofreni hastası olduğunu, polis memurlarına hastaneye götürülmek istendiği sırada saldırdığını bildirdi. Vali Öztürk, "Tedbirsizlik sonucu bıçakla saldırıyor. Bir polis memurumuz şehit oldu. Diğerinin sağlık durumu iyi. Çok üzücü bir olay. Anlaşılan polisler boş bulunmuş" dedi.

TEDAŞ Müessese Müdürü Adnan Taşkesenlioğlu, Selim Karabıyık'ın 14 yıldan bu yana kurumda güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, rahatsızlığından haberdar olmadığını söyledi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Şizofren Cinneti: 1 Şehit - Son Dakika


Advertisement