Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda 'Onikinci Gece' - Son Dakika
Kültür Sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda 'Onikinci Gece'

''Onikinci Gece'' adlı tiyatro oyunu 14 Mart- 30 Mart tarihleri arasında Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda sahne alacaktır.

22.03.2013 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

William Shakspeare oyunu olan "Onikinci Gece",adını Noel kutlamalarının onikinci gecesinden almaktadır. Bu kutlamalarda her şeyin altüst olduğu durumlar ele alınır. Tipik bir "romantik komedya " olan eserde, çapraz ilişki ağları, ciddi aşk ilişkileri ve komik bir tuzak bulunmaktadır. Oyundaki karakterler merak olgusunu sürekli canlı tutarak seyirci ile sahne arasında ilizyon kurulmasını güçlendirir.

Oyun İtalya civarında var olduğu hayal edilen İllyria isimli yerin Dük'ü Orsino'nun,babası ve erkek kardeşinin ölümü için yas tutan Olivia'nın durumunu ele alarak başlar. Orsino, kendisiyle evlenmesi için Olivia'yı ikna etmek üzere Viola'yı görevlendirir. Orsino'nun hizmetlisi olan Viola,bir deniz kazası sonucu ikiz kardeşi Sebastian'ı kaybetmiş genç bir kızdır. Viola,Dük Orsino'nun sarayına yerleşmek için kılık değiştirmek zorunda kalmıştır.O artık genç bir kız değil,genç bir delikanlıdır. Orsino'nun hizmetlisi Viola,gizliden gizliye dük'e aşık olmuştur.Buna rağmen Olivia'ya giderek Orsino'nun aşkını anlatır,aralarını bulmak için çaba gösterir. Olivia ise erkek kılığına girmiş olan Viola'ya aşık olur.Oyunda ciddi aşk ilişkilerinin ve komik bir tuzağın bulunduğu iki durum ele alınır.Oyundaki, Olivia'nın hizmetçisi Maria,amcası Sir Toby, kahyası Malvolio, uşağı Fabian ve soytarı Feste arasında geçen bölümler oyuna aksiyon katan bölümlerdir.

Yönetmenliğini Zurab SİKHARULİDZE'nin yaptığı "Onikinci Gece" adlı oyunda Yönetmen Yardımcısı. A. Arif Atalay, Işık kumanda Eser Dursun,Giysi Tasarım Esra Selah,Sahne Amiri Hakan Babaoğlu, Işık Tasarım Duran Güngör, Suflöz Elif H.Özeken ve Kondüvitliğini Tuba Önal yapmıştır. Oyunda Mehmet Yıldız, Burcu Aksakal, Emrah Keskin, Levent Aras, F.Nazlı Polattaş, Merve Gül, Sezai Yılmaz, A. Arif Atalay, Melike Duran, Kübra Tığtepe, Taner Köse, Emre Yılmaz, Cihat Faruk Sevindik, Sinan Kaya rol almaktadır.

ONİKİNCİ GECE | ERZURUM DT

perde | 1 saat 15 dakika

14 Mart Perşembe 19:30

15 Mart Cuma 19:30

16 Mart Cumartesi 19:30

16 Mart Cumartesi 14:00

21 Mart Perşembe 19:30

22 Mart Cuma 19:30

23 Mart Cumartesi 14:00

23 Mart Cumartesi 19:30

27 Mart Çarşamba 19:30

28 Mart Perşembe 19:30

29 Mart Cuma 19:30

30 Mart Cumartesi 14:00

30 Mart Cumartesi 19:30

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda 'Onikinci Gece' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement