Erzurum Tüp Bebek İçin Geldiler, Yangında Hastanelik Oldular - Son Dakika
Güncel

Erzurum Tüp Bebek İçin Geldiler, Yangında Hastanelik Oldular

Tüp bebek için geldiler, yangında hastanelik oldularÜlkelerindeki iç savaştan ve tüp bebek tedavisi için, İran üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Afganistan uyruklu Aamina Kamali Atayee ve Zabiullah Atayee'nin Erzurum'da kaldıkları evde yangın çıktı.

21.04.2019 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüp bebek için geldiler, yangında hastanelik oldular

Ülkelerindeki iç savaştan ve tüp bebek tedavisi için, İran üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Afganistan uyruklu Aamina Kamali Atayee ve Zabiullah Atayee'nin Erzurum'da kaldıkları evde yangın çıktı. Yanarak yaralanan Afgan çift, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Yanık Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Geçen yıl el ele tutuşup, diğer kaçaklarla birlikte günlerce yürüyerek Türkiye'ye gelen Aamina Kamali Atayee (23) ve Zabiullah Atayee (31) Erzurum'a yerleşti. Merkez Yakutiye ilçesinin Rabia Ana Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde kalmaya başlayan çift bu sırada hem iyi bir iş arayıp hem de tüp bebek için doktorlarla görüşmeye başladı. 26 Mart günü evlerinde çıkan yangında yaralanan çift komşularının haber vermesi üzerine 112 acil servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Acil Servis'te yapılan ilk müdahalenin ardından Yanık Merkezi'nde tedavi altına alınan çiftin vücudunun çeşitli yerlerinde 2 ve 3'üncü derecede yanıklar oluştu.

Umut yolculuğuna çıkan binlerce kaçaktan biri olan Atayee çifti, umutlarını yitirmediklerini söyledi. Türkiye'ye gelebilmek için eşi ile birlikte günlerce yürüdüklerini söyleyen Zabiullah Atayee, Geçen yıl geldiğimiz Erzurum'a yerleştik. Her şey istediğimiz gibi gidiyordu. Çalışıp hem evimi geçindiriyordum hem de tüp bebek için para topluyordum. Ama evde çıkan yangında ikimiz de yandık. Ama umudumuzu yitirmedik herşeyin güzel olacağını hayal ediyoruz diye konuştu.

Vücutlarındaki yanıklar nedeniyle vücutlarının büyük bir bölümü tamamen sarılarak eşi ile birlikte mumyaya dönen Aamina Kamali Atayee ise, İki hayalimiz vardı. Bunlardan birini Türkiye'ye gelerek gerçekleştirdik, diğeri ise tüp bebek. Bir bebeğimizin olmasını çok istiyoruz. Tüp bebek isterken evimizde çıkan yangın sonucu hatanelik olduk. Ama bu günleride atlatacağımıza inanıyoruz. Buradaki doktorlar başta olmak üzere herkesin bize yardım elini uzatmasını görmek bize güç veriyor dedi.

Erzurum Tüp Bebek İçin Geldiler, Yangında Hastanelik Oldular
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Tüp Bebek İçin Geldiler, Yangında Hastanelik Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement