Esenler'de Âkif'ten Sesler Yankılandı - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Âkif'ten Sesler Yankılandı

Esenler, İstiklâl Marşı'nın kabulünün 95'inci yıldönümünü düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı.

15.03.2016 17:23

İlk olarak Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği " Osmanlı'dan Yeni Türkiye'ye Akif'ten Sesler" adlı panelle İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy'u andı. Oturum başkanlığını Şair-Yazar Özcan Ünlü'nün yaptığı panelde; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi İsa Kocakaplan, Mehmet Âkif Ersoy'un örnek kişiliği ve edebi kimliği üzerine konuştu. Program, İstiklâl Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı.

BAĞNAZLIĞA KARŞI ÇIKTI

Mehmet Âkif Ersoy'un sorgulayıcı olmayı öğütlediğini hatırlatan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Mehmet Âkif'in ifadesiyle, geri kalmamıza sebep olan şey bağnazlıktır ve sorgulamadan bazı şeyleri tekrar etmektir. Mehmet Âkif bunlara sonuna kadar karşı çıkmıştır. Yeni neslin körü körüne hiçbir şeyi kabul etmeden doğruyu bulmasını ifade etmiştir. Safahat'ın da çeşitli yerlerinde bunları görmek mümkündür" diye konuştu.

ÇOCUKLAR VATANINI KARŞILIKSIZ SEVİYOR

İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi İsa Kocakaplan ise öğrencilere "İstiklâl Marşı'nı en candan, en duyarak ve benimseyerek okuyan sizlersiniz. Çünkü siz karşılıksız seviyorsunuz. Bayrağınızı da, annenizi de vatanınızı da karşılıksız seviyorsunuz" ifadeleriyle seslendi.

İSTİKLÂL MARŞI DERS OLARAK OKUTULMALI

İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İstiklâl Marşı'nın ders olarak okutulması gerektiğini söyleyerek, "İstiklâl Marşı okullarımızda 1 yıl boyunca ders olarak okutulmalıdır. Milletimizin manevi bir tamire ihtiyacı varsa bunun en önemli araçlarından biri İstiklâl Marşı'nı anlamaktan geçiyor" dedi.

ÖĞRENCİLER MİLLİ ŞAİRİ UNUTMADI

Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir program da, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan'ın da katılımıyla gerçekleşti. "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Programı" öğrencilerin Mehter Marşları ile başladı. Şarkı ve şiirlerle öğrenciler milli şair Mehmet Âkif Ersoy'u andılar ve İstiklâl Marşı'nı sahnede tiyatro ile sahnelediler.

İSTİKLAL MARŞI'NI EN GÜZEL ONLAR OKUDU

Esenler Belediyesi Cahit Zarifoğlu Bilgi ve Hikmet Evi de İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 95'inci yıldönümü için "İstiklâl Marşı'nı Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması" düzenledi. 25 öğrencinin katıldığı yarışmada; hitabet, vurgu, ezber, jest ve mimiklerin puanlandırılması sonucu Medine Önder isimli öğrenci birinci oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Âkif'ten Sesler Yankılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement