Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin 'Bir Liralık' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin 'Bir Liralık' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi

Fatih - Ayşenur Yüzügüler çifti uyuşturucu yüzünden tüm mal varlığını kaybetti. Şirketleri batan, evlerini satan çift sokaklarda yaşamaya başladı. Bir gün eşi Ayşenur'un 1 liralık tatlı isteğini yerine getiremeyen Fatih'in canına tak etmesiyle hayatları değişti. Uyuşturucuyu bırakarak hayata tutunan çift, o bataklıktan nasıl çıktıklarını anlattı.

19.01.2019 13:42  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik kurulan bir derneğin üyesi olan Fatih (27) - Ayşenur Yüzügüler (24) çiftinin filmlere konu olacak hayat hikayesi mutlu sona doğru gidiyor. 10 yıllık madde bağımlısı Fatih ve 6 yıllık bağımlı eşi Ayşenur Yüzügüler, uyuşturucuyu bıraktıktan sonraki yeni yaşamlarıyla etrafa mutluluk saçıyor. Şu anda bir de bebek bekleyen çift, sokaklarda yaşayacak kadar düştükleri o bataklıktan nasıl çıktılarını anlattı.

Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin 'Bir Liralık' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi

UYUŞTURUCU HAYATLARINI MAHVETTİ

Batman'da tanışan Fatih ve Ayşenur, 2014 yılında evlenerek Antalya'ya yerleşti. Evlilik öncesi uyuşturucu madde kullanan çift, dünya evine girdikten sonra da bağımlılıklarını sürdürdü. O ana kadar maddi durumları yerinde olan Yüzügüler çifti, uyuşturucu yüzünden şirketi batırdı, evlerini sattı. Yaşadıkları kötü günler bununla da sınırlı kalmadı. Çocuk yapmak isteyen çiftten Ayşenur Yüzügüler, madde kullanımına devam ettiği için 3 yıl önce iki kez bebeklerinin olacağını öğrendi, ancak düşük yaptı. Tüm maddi imkanları kaybolan çift bu sürecin ardından sokaklarda yatıp kalkmaya başladı. Ölmeyi dahi düşünen çiftin hayatını ise, eşinin sokakta yatarken bir liralık tatlı isteği değiştirdi.

Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin 'Bir Liralık' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi

"ŞİRKETİMİZİ BATIRDIK, EVİMİZİ SATTIK"

Yaklaşık 10 yıllık madde kullanım geçmişi olan Fatih Yüzügüler, yaşam hikayelerini anlattı. Evlilik öncesi eşinin sadece alkol aldığını, kendisinin de eroin bağımlısı olduğunu belirten Yüzügüler, üniversite hayatıyla birlikte eşinin de madde bağımlılığına başladığını belirtti. Evliliklerinin ardından her şeyin daha da kötüye gittiğini anlatan Yüzügüler, "Şirketimiz vardı uyuşturucu yüzünden şirketi batırdık. Şehir değiştirmek zorunda kaldık. Kendi evimiz vardı, evimizi sattık. Son dönemler hiç düşünmek bile istemediğim yapmam dediğim şeyleri yapmak zorunda kalmıştık. Akrabalarımız, bütün çevremiz bizden kaçmaya başlamıştı. Zaten biz de uyuşturucuyla öleceğimizi kabullenmiştik. Çünkü uyuşturucu kullanmadan yaşayabilen hiç kimseyi tanımıyorduk" dedi.

Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin 'Bir Liralık' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi

EŞİNİN TATLI İSTEĞİ KIRILMA NOKTASI OLDU

Malvarlıklarını kaybedip maddi sıkıntı yaşamaya başladıktan sonra eşiyle birlikte sokaklarda yaşamaya başladıklarını ifade eden Yüzügüler, "Son 6-7 aydır sokaklarda yatıp kalkmaya başladık. Yani hayat namına hiçbir şey kalmadığı bir dönemdi. O ara bir kırılma noktası yaşadık. Sokakta yatıp kalkarken eşim bir ara canının tatlı istediğini söyledi. Markete doğru giderken cebimde bir lira bile paranın olmadığını fark ettim. O zaman, hiç hissetmediğim kadar kötü hissettim kendimi. Daha önce her isteğini yapmak istediğim eşime bir liralık tatlı alamayacak hale gelmiştim. O an, iyileşmem gerektiğini, hayatımı düzeltmem gerektiğini fark etmeye başladım. Son dönemde öyle bir çıkmaz içerisindeydik ki, geceleri defalarca eşimin de kendimin de kafasına bir silah sıkayım diye düşünüyordum" diye konuştu.

Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin 'Bir Liralık' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi

ÇOCUK HAYALLERİ DE GERÇEK OLUYOR

Yüzügüler, madde kullanımını gerçekleştirdikleri zaman diliminde eşinin 2 kez hamile kaldığını ancak uyuşturucu yüzünden düşük yaptığını söyledi. Madde kullanımını bırakmalarının ardından tekrar çocuk sahibi olma hayalini yaşadıklarını da belirten Yüzügüler, "Eşim şu anda hamile Allah'a çok şükür. 4'üncü ayı doldu. Doktorlara götürdük, hiçbir sıkıntısının olmadığını gayet sağlıklı dünyaya geleceğini söylediler. Madde bağımlılığında genetik faktör olduğu için genle geçebiliyor. Ama ayıklık dönemine geçildikten sonra o kandaki uyuşturucu temizlenirse, bir de üzerinden 1-2 yıl gibi süre geçerse yeni doğan çocuğun sağlığında bir problem olmayacağını söyledi doktor" ifadelerini kullandı.

Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin 'Bir Liralık' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi

"ÇOCUĞUM OLACAĞINA HİÇ İNANMIYORDUM"

Ayşenur Yüzügüler de, uyuşturucu madde kullanımı yüzünden iki kez düşük yaptığını ve artık çocuk sahibi olamayacağı yönünde düşüncelere girdiğini aktardı. Yüzügüler, şunları söyledi:

"Madde kullandığım dönemler çok sıkıntı yaşıyordum. Aşırı derecede zayıflamıştım. Yemek yemiyordum, hiçbir şey yapmıyordum. Sürekli o maddeyi kullanma aşamasındaydım. Hamile kaldığım süre boyunca doktorlar vitamin alman, gerekiyor yemek yemen gerekiyor diyordu ama ben yapamıyordum. Çünkü tek amaç o maddeyi bulup içmekti. Bir kere düşük yaptım. Sonra tekrar hamile kaldım, ardından tekrar düşük yaptım. Şuanda bir senedir kullanmıyorum. Açıkçası bir daha çocuğum olur diye hiç inanmıyordum. Çok zor bir evreden geçeceğimi düşünüyordum çocuk açısından. Şimdi ise hamile olduğumu, bebeğimin hiçbir sıkıntısı olmadığını düşük riski dahi olmadığını duyunca çok mutlu oldum. İnsan nasıl mutlu olmaz ki çocuğum olacak"

Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin \'Bir Liralık\' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Filmlere Konu Olacak Hayat Hikayesi! Eşinin 'Bir Liralık' Tatlı İsteği, Uyuşturucu Batağından Çıkartıp Hayatlarını Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekirdağ'da 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi
    10:22 Tekirdağ'da 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi

    Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, Süleymanpaşa ilçesinde yapılan aramalarda 250 litre sahte içki ve 62 litre etil alkol ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Terme'de partililerle iftar programında buluştu
    10:21 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Terme'de partililerle iftar programında buluştu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Terme'de düzenlenen iftar programında partililerle bir araya geldi. Karaaslan, seçim hazırlıklarına güçlü bir şekilde devam ettiklerini belirterek, Termelilere teşekkür etti ve birliktelik mesajı verdi. Yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Karaaslan, yeni yatırımlarla Terme'nin daha yaşanabilir bir şehir olmasını hedeflediklerini söyledi.

  • Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı
    10:21 Bursa'da 50 Bin Araçlık Otopark Yatırımı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulaşan şehir için çalışmalarını yeni dönemde de sürdüreceklerini belirterek, otopark kapasitesini yapacakları 50 bin araçlık yatırımla üst seviyeye taşıyacaklarını açıkladı.

  • Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı
    10:19 Konya'nın Kulu ilçesinde tır devrildi, 2 kişi yaralandı

    Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Özhan Arslan idaresindeki kargo taşıyan tır devrildi. Kazada sürücü ve yanında bulunan bir yolcu yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü. Kaza nedeniyle Konya-Ankara kara yolu bir süre trafiğe kapandı.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı
    10:19 Tekirdağ'da Tefecilik ve Yağma Operasyonu: 11 Zanlı Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tefecilik ve nitelikli yağma suçlamasıyla 11 zanlı gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir ruhsatsız tabanca, bir pompalı tüfek, 36 tabanca fişeği, 91 boş senet ve bir kelepçe ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İlkokul öğrencileri kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana yarışıyor
    10:17 İlkokul öğrencileri kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana yarışıyor

    Kahramanmaraş'ta Göksun İlçesi Ericek Mahallesi Müdürler İlkokulu öğrencileri, kendi hazırladıkları parkurlarda kıran kırana bir survivor yarışması düzenledi. Öğrencilerin yarışması, televizyondaki Survivor yarışmasını aratmayacak kadar heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu.

  • VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 'Yarının Sultanları' projesi Kırklareli'nde gerçekleşti
    10:16 VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 'Yarının Sultanları' projesi Kırklareli'nde gerçekleşti

    VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti'nin hayata geçirdiği 'Yarının Sultanları' projesinin ikinci ayağı Kırklareli'nde gerçekleşti. Guidetti, Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürlüğü spor salonunda kız çocuklarına teorik ve pratik eğitim verdi. Proje, geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Erzurum'da 'İrfan Meclisi' EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum gündemiyle ilk toplantısını yaptı
    10:15 Erzurum'da 'İrfan Meclisi' EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum gündemiyle ilk toplantısını yaptı

    Erzurum'da bir araya gelme kültürünü geliştirmek, ortak aklı şehir ve halkın yararına çalıştırmak ve istişare kültürüne katkı sağlamak için kurulan 'İrfan Meclisi', EİT 2025 Turizm Başkenti Erzurum konusunu ele aldığı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehit aileleriyle iftar yaptı
    10:12 Kırklareli Valisi Birol Ekici, şehit aileleriyle iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, öğretmenevinde düzenlenen programda şehit aileleriyle iftar yaptı. Ekici, birlik ve hoşgörünün simgesi ramazan ayında kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti. Ayrıca Kırklareli'nde gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştirildi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli şehit aileleri ve gazileri ziyaret etti.


Advertisement