Eski Bakan Cahit Aral Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Cahit Aral Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Bakan Cahit Aral Son Yolculuğuna Uğurlandı

Çernobil faciasının ardından "çaylarda radyasyon var" iddialarına inat objektiflerin karşısında çay içen bakan Aral, uzun süre adından bahsettirmiş ve tarihe geçmişti.Haber.

03.11.2011 14:20

Çernobil faciasının ardından "çaylarda radyasyon var" iddialarına inat objektiflerin karşısında çay içen bakan Aral, uzun süre adından bahsettirmiş ve tarihe geçmişti.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA)

Anavatan Partisi Kurucu üyesi Özal Hükümetinin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün kalp yetmezliği nedeniyle 84 yaşında vefat eden Aral'ın Levent Camii'ndeki cenaze törenine yakınları ve birlikte görev yaptığı çok sayıda siyasetçi arkadaşı katıldı. Cahit Aral'ın eşi Yıldız Aral, çocukları Yalçın, İsmet, Ergün ve Zafer Aral ile torunu Cahit Utku Aral taziyeleri kabul etti. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz başta olmak üzere, TBMM Eski Başkanı Mustafa Kalemli, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Necdet Üruğ, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ve çok sayıda eski siyasetçi cenaze töreninde hazır bulundu.

MESUT YILMAZ : İHTİYATLI OLMASI DAHA İYİ OLURDU. SİYASETEN BUNUN ZARARINI GÖRDÜ"

Cahit Aral'la aynı kabinede görev yapan Mesut Yılmaz, "Çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Vatansever bir arkadaşımızdı" dedi. Çernobil sonrası Aral'ın çok tartışılan çay içmesiyle ilgili de Yılmaz, " Bana kalırsa iyi niyetli ama aceleci bir davranıştı. İhtiyatlı olması daha iyi olurdu. Siyaseten bunun zararını gördü" şeklinde konuştu.

BABASININ ARDINDAN KONUŞTU

Cenaze töreninde konuşan Aral'ın büyük oğlu Zafer Aral ise "Babam öncü bir insandı" dedi. Babasının çernobil tartışmaları çok üzüldüğünü söyleyen Zafer Aral, " 'Bunu yanlış yaptım ' dememiştir. Siyasetçinin verdiği bir güvendir bu. Zaten doğru olduğu da çıkmıştır. Babam haklıydı bu konuda. Daha sonraki hükümetler araştırmalar yaptı. Birşey bulamadılar" ifadesini kullandı

DÖNEMİN EN GENÇ MİLLETVEKİLİ SARIGÜL ANLATTI

Aral'ın bakan olduğu dönemde SHP İstanbul Milletvekili sıfatıyla Çernobilin etkileri konusunda soru önergesi verdiğini söyleyen bugünün Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de cenaze törenindeydi. Sarıgül, "Bakanlık yaptığı dönemde SHP Milletvekiliydim. Çok objektifti. Muhalefetin isteklerine önem veriyordu. O günlerde ben bir soru önergesi vermiştim. O soru önergesi için beni odasına çağırmıştı. Çok uzun bir konuşma yapmıştık. Yarın toplantı yaparak o çayı içerek yurttaşlara moral vereceğini söylemişti" diye konuştu.

TBMM ESKİ BAŞKANI KALEMLİ TEPKİ GÖSTERDİ

Aral'ın bir başkan kabine arkadaşı sonrasında TBMM Başkanlığı da yapan Mustafa Kalemli ise çernobille ilgili sorulara tepki göstererek, " Cenaze merasimindeyiz. Eskiye dönüp bazı şeyleri gündeme getirmeyelim" dedi.

"ÖZAL GÖREVLENDİRDİ"

Aral'ın bir başka kabine arkadaşı olan Eski Bakan Mükerrem Taşçıoğlu da Çernobil felaketinin ardından Aral'ın gazetecilerin karşısında çay içmesi olayının nasıl geliştiğini anlattı. Taşçıoğlu, Aral'a bu konuda direktifi Özal'ın verdiğini söyledi.

Taşçıoğlu, "Rahmetli Özal, en çok içimizde ansiklobetik bilgiye sahip olması hasebiyle, 'Cahit üstüne al bu işi, uğraş sen' dedi. Başına bu işe aldı" dedi.

TÖRENLE UĞURLANDI

Cahit Aral'ın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omuzlarında resmi törenle mezarlığa uğurlandı. Aral'ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Bakan Cahit Aral Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement