Eski Belediye Başkanı Selahattin Tonguç: - Son Dakika
Yerel

Eski Belediye Başkanı Selahattin Tonguç:

1973-1980 Yılları Arasında Antalya Belediye Başkanlığı Yapan Selahattin Tonguç, Antalya'da Yapılacak Projelerin Bölgenin Doğası, Tarihi ve Yeşilini Bozmaması Gerektiğini Söyledi

02.02.2011 18:01

1973-1980 yılları arasında Antalya Belediye Başkanlığı yapan Selahattin Tonguç, Antalya'da yapılacak projelerin bölgenin doğası, tarihi ve yeşilini bozmaması gerektiğini söyledi. Selahattin Tonguç, Antalya Kent Konseyi'nde 'Geçmişten Günümüze Antalya' başlıklı konuşma yaptı. Antalya'daki imar hareketini eleştiren Tonguç, '(Biz çevreciyiz) diyoruz ama geçmiştekiler bu işi bizden iyi yapmış, biz muhafaza edemedik' dedi. İmar hareketinin Antalya'da Haşim İşcan'la başladığını kaydeden Tonguç, bölgede imar uygulamaları bakımından yanlış kararlar alındığını kaydetti. Karaalioğlu'nun adının aslında İnönü Parkı olduğunu hatırlatan Tonguç, Antalya'nın parkı imece usulüyle yaptığına dikkati çekti. Tonguç, Bahçelievle'deki imar uygulamalarını da eleştirdi.

Antalya halkının kültüre karşı duyarlı olduğunu, Altın Portakal Film Festivalinin 40 yıldır devam ettiğini söyleyen Tonguç, 'Kültür Antalya insanının özünde, mayasında var' dedi.

- FALEZLERDE BİNA OTURULAMAZ DURUMDA-

Konserve koyundaki falezlerde 20 binasının oturulamaz durumda olduğunu kaydeden Selahattin Tonguç, 1 kilogram domates alırken (içerisinde çürük var mı) diye bakan halkın ev alırken bu kadar titiz davranmadığını söyledi. Orduevinin karşısındaki binalara izin vermediklerini, konunun politik mesele hale getirildiğini anlatan Tonguç, 12 Eylül'den sonra inşaat izni verildiğini, dinamitler patlatıldığını, Orduevi ile devlet hastanesi arasındaki binaların altının oynadığını anlattı.

- KANALİZASYON İÇİN HARCANAN PARA FUZULİ-

Antalya'da kanalizasyonun altyapısının yeni yeni yapılırken Romalıların Kaleiçi'nde kanalizasyon yaptığını kaydeden Tonguç, Antalya'nın yeraltı yapısının dünyada ender görülen bir geçirgenliğe sahip olduğunu, gerek kanalizasyon gerekse yağmur suyu drenajı için harcanan paranın fuzuli olduğunu ifade etti. Antalya'da traverten araziyi geçtikten sonra liman ve Lara bölgesinde kanalizasyona ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Tonguç, 1978 yılında Kaptan Kusto ile yaptıkları 300 bilim adamının katıldığı toplantıda denizi kirletmeden doğal yöntemlerle çözülen kanalizasyon probleminin çözümü projesinin hala algılanamadığından yakındı. Antalya'nın kıyı kenar çizgisini yapan ilk belediye başkanı olduğuna dikkati çeken Selahattin Tonguç, hayalindeki Antalya'nın yeşillik içerisinde, çiçek bahçeleri olan Antalya olduğunu ifade etti. Lara Kent Parkı'nın ultraviyole bakımından dünyanın en zengin kumsalı olduğunu kaydeden Tonguç, 'Burayı Ortadoğu'nun sağlık merkezi haline getirip, turizmi 12 aya yayabilirdik' dedi. Antalya'da marinalar konusunda harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Tonguç, Sarısu'ya kruvaziyer turizmi için liman ve marina yapılabileceğini kaydetti.

Boğaçayı'nda 200 ton altın olduğunu da ifade eden Selahattin Tonguç, Boğaçayı'nın alternatif turizm merkezi haline getirilebileceğini anlattı. Tonguç, 'Antalya'da yapılacak projelerin bölgenin doğası, tarihi ve yeşilini bozmaması gerekiyor' dedi.

(VHD-BNY) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Belediye Başkanı Selahattin Tonguç: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement