Eski Gültepe Belediye Başkanı Anıldı - Son Dakika
Yerel

Eski Gültepe Belediye Başkanı Anıldı

Eski Gültepe Belediye Başkanı Anıldı

Bugün İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı bir semt olan Gültepe'nin eski belediye başkanı Aydın Erten, vefatının 13.Yıldönümünde kabrinin bulunduğu Gültepe Toros Mezarlığı'nda düzenlenen törenle anıldı.

12.08.2013 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün İzmir'in Konak İlçesi'ne bağlı bir semt olan Gültepe'nin eski belediye başkanı Aydın Erten, vefatının 13. Yıldönümünde kabrinin bulunduğu Gültepe Toros Mezarlığı'nda düzenlenen törenle anıldı.

İzmir 68'liler Platformu'nun düzenlediği anma törenine CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, önceki dönem milletvekillerinden Ali Rıza Bodur, Sedat Uzunbay, CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, eski CHP İl Başkanları Kemal Karataş, Tacettin Bayır, bazı ilçelerden belediye meclis üyeleri, çeşitli ilçelerden belediye başkanı aday adayı ve meclis üyesi aday adaylığını açıklayan CHP'lilerin yanısıra Gültepe halkı da katıldı.

Aydın Erten için "Çaresiz" isimli şiir okundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Erten'in çok sevdiği "Mihriban" türküsü çalındı. Katılımcılar, Erten'in kabrine çiçek bıraktı.

CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, onu unutmayan herkes adına "Erten'le sohbet" etmek istediğini belirterek, şöyle konuştu: "Direniş ruhundan bir şey kaybetmedi sevgili Erten. Biz 80 öncesinde amfileri işgal ederken, şimdi 90 kuşağı kentleri işgal edip özgürlük talebini haykırıyor."

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de, yerel seçimlerin önemine değindiği konuşmasında, "Bu dönem, kentin kentli yararına dönüşeceği yeni bir dönem olmalı ve olacak. Bunu CHP başaracak" dedi. Engin, şöyle devam etti: "Seçimler, adına kentsel dönüşüm denilen bu dönüşümün de rantçılar ya da halk yararına tercihin belirleyeni olacak. CHP olarak biz, inadına halk diyeceğiz. Burada pek çok belediye başkan aday adayı var. Mevcut belediye başkanlarımızdan da kent yönetmeye talip olanlar var. Onların çıkış noktalarında Aydın Erten'in, Fatsa'nın Terzi Fikri'sinin izleri mutlaka olmalı. Dönüşüm yapılacaksa yine Erten döneminde olduğu gibi Gültepelilerle, Gültepeli çocukları sevindirecek şekilde; o kentin insanlarını yerinden etmeyecek şekilde yapılmalı. Yerinde dönüşümün başarılı örneklerini İzmir'de bu dönem yaşadık. Ayrıca yaşadığımız hiçbir olumsuzluktan dolayı umudumuzu yitirmememiz gerekiyor. Bizden öncekiler zor dönemlerde mücadele verdi. Faşizme geçit vermedi. Biz de vermeyeceğiz. 1990 doğumluların taleplerini iyi anlamamız ve siyasette söz hakkı vermemiz gerekiyor. Aydın Erten'den bir konuda özür dilemek istiyorum. İyi bir gençlik örgütü kuramadık. Ahlakı, hayat bakışı, sabrı iyi olan yeni bir gençlik yapılanmasını hep birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Bunun için emek veren partili gençlerimizle yeni bir dönemi başlatmak zorundayız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Gültepe Belediye Başkanı Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement