Eskişehir'de Opera ve Bale İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Eskişehir'de Opera ve Bale İçin Geri Sayım Başladı

"4. Eskişehir Opera ve Bale Günleri", 3 17 Mayıs'ta gerçekleşecek.

28.04.2014 16:11  Güncelleme: 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek "Eskı·s¸ehı·r Opera ve Bale Günlerı·", 3 Mayıs'ta başlayacak. 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden  (DOB) yapılan açıklamaya göre,  Türkiye'de opera ve bale sanatlarını tanıtmayı, yas¸atmayı ve gelis¸tirmeyi amac¸layan DOB ile  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Eskişehir Opera ve Bale Günleri", 3-17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin çeşitli illerinde DOB Mu¨du¨rlu¨klerinin kapalı gis¸e sahnelenen eserlerinin temsil vereceği, Tu¨rk ve dünya opera ve bale eserlerinden örnekler sunulacağı festivalin açılışı, Fransız besteci Georges Bizet'nin ölümsüz eseri "Carmen" operası ile gerçekleştirilecek. Recep Ayyılmaz'ın rejisörlüğünde sahneye taşınan eserle, aşkının peşinden koşan, özgürlüğüne düşkün Carmen ve Carmen'e olan tutkusu yüzünden kurulu düzeninden vazgeçen onbaşı Don Jose ile boğa güreşçisi Escamillo seyirciyi selamlayacak. 

7 Mayıs'ta Samsun DOB yapımı "Bach Alla Turca" balesi sahnelenecek. İki bölümden oluşan eserin ikinci bölümünde Bach'ın Klavsen Konçertosu'nu piyano ve perküsyon için düzenleyen piyanist Anjelika Akbar'ın yanı sıra perküsyonist Mehmet Akatay da sahne alacak. 

10 Mayıs'ta İzmir DOB, Puccini'nin vazgeçilmez operası "Madama Butterfly" eserini sahneleyecek. Cio Cio San'ın çileli bekleyişi ve aryalarıyla örülü eseri Aytaç Manizade sahneye koydu. Orkestrayı Tulio Gagliardo'nun yöneteceği eserin dekor ve kostüm tasarımı ise İsmail Dede imzası taşıyor. 

14 Mayıs'ta genç bestecilerden Hasan Niyazi Tura'nın, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin 20. yıl dönümü için bestelediği "Aspendos-Yüzyılların Aşkı" balesi seyirciyle buluşacak. Seyirciyi Zenon'un teknik ve akustik harikası Aspendos Tiyatrosu'nu inşa ettiği döneme götüren eser Zenon'un Kralın kızı Belkıs'a olan aşkını anlatıyor.  

17 Mayıs'ta Mersin DOB'un sahneyeceği "Lüküs Hayat" opereti seyredilebilecek. Haldun Dormen'in rejisiyle izleyicinin karşısına çıkacak eserde, Türk toplumunun Batı ile tanışma sürecinde yaşanan gülünçlükleri sahneye taşınıyor. 

Festivalin tüm temsilleri ise bin 200 kişilik Atatürk Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eskişehir'de Opera ve Bale İçin Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement