"Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri - Son Dakika
Kültür Sanat

"Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Eskişehir bundan sonra da kalıcı eserlerle yine Türk dünyasının önemli buluşma noktası, oralarda iz bırakmış bir kent olacak" dedi.

30.12.2013 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Eskişehir bundan sonra da kalıcı eserlerle yine Türk dünyasının önemli buluşma noktası, oralarda iz bırakmış bir kent olacak" dedi.

Aynı zamanda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Tuna, kurul üyeleriyle valilikte gerçekleştirdiği toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinliklerini 6 ay uzatmayı öngören kanun tasarısının, Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşüleceğini bildirdi.

Meclis'in alacağı kararı bekleyeceklerini, bu arada kültür başkentliği unvanını Tataristan'ın başkenti Kazan'a devretmek için hazırlıklara başlayacaklarını ifade eden Tuna, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'nin Eskişehir'e kazandırılmasından ve verdikleri destekten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve ajansın yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Yarı final ve finali, başkentlik kapsamında çok önemli buluşmalara sahne olan Eskişehir'de yapılan Türkvizyon Şarkı Yarışması'nı, "buluşmalardan en görkemlisi" olarak nitelendiren Tuna, şunları kaydetti:

"Türkvizyon Şarkı Yarışması, çok büyük organizasyondu ve bunu başarıyla gerçekleştirdik. Ülkelerde Türkvizyon'un yankısı, sıcaklığı hala devam ediyor. Bizim 19 ve 21 Aralık'ta yaptığımız iş, aslında farkında olabilenler için ciddi bir işti. Yüzümüzün akıyla bu organizasyondan çıktık. İnşallah, daha güzel şeyler de olur. Hayırlısıyla kapanış töreni, devir teslimimizi Kazan'a yaparız. Sahip olduğumuz birikimimizi, tecrübemizi onlarla paylaşmaya devam ederiz. Eskişehir'de bundan sonra da kalıcı eserler anlamında devam edecek işlerimiz var. Kalıcı eserlerle yine Türk dünyasının önemli buluşma noktası, oralarda iz bırakmış bir kent olacak."

Tuna, "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filmi ile Kırımlı yazar Cengiz Dağcı'nın 2. Dünya Savaşı sırasında Kırım Tatarlarının çektiği acıları anlattığı "Korkunç Yıllar" romanının beyaz perdeye aktarılmasının, önemli kalıcı eserler arasında yer alacağını aktardı.

Bir gazetecinin, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Türk dünyası ülkeleri arasında Üniversite Oyunları'na (Universiade) benzer bir organizasyonu gerçekleştirme planına ilişkin sorusu üzerine ise Tuna, "Gençlik ve Spor Bakanlığıyla iletişim halindeyiz. Onların imkanlarından yararlanmak ve mümkünse bu organizasyonu sadece Eskişehir sınırları içerisinde değil, Yüksek Hızlı Tren'in gidip geldiği çevre illeri de işin içine katmanın daha iyi olacağını düşünüyoruz. Şartlar elverirse, onu da kanun çıktıktan sonra bu ay sonuna doğru değerlendirip karara bağlarız" diye konuştu.

Tuna, 2013 yılında kentte yapılan etkinliklerin sayısı ve faaliyetler için kullanılan kaynakla ilgili bilgileri ise gelecek hafta içerisinde düzenlemeyi planladıkları basın toplantısıyla açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayınlayan: Mürsel Çetin

-vali tuna

"Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti' etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement