Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 15 Temmuz Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 15 Temmuz Etkinliği

Anadolu Üniversitesi'nde 15 Temmuz etkinliğiESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliği düzenlendi.

14.07.2017 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Üniversitesi'nde 15 Temmuz etkinliği

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliği düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampusu Öğrenci Merkezi Salon 2016'da gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof.Dr. Naci Gündoğan, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu istiklal Marşı'nın ardından Anadolu Üniversitesi Camii İmamı Salih Koçyiğit Kuran-ı Kerim okudu. 15 Temmuz darbe girişimi ilgisi sinevizyon gösterisinden sonra konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, darbe girişiminde bulunanlara hak ettikleri cezaların verilmesini istedi. Gündoğan şöyle devam etti:

"Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz 2016 gecesi, milletimize, devletimize, demokrasimize, seçilmiş hükümetimize ve toplumsal barışa karşı haince gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünü birinci yıldönümünde huzurunuzda bir kere daha nefretle kınıyor, sorumluların hak ettikleri cezaları almalarını temenni ediyorum. Türkiye'nin seçilmiş, meşru hükümetini devirmeye kalkışmayı, sayın Cumhurbaşkanımızın canına kastetmeyi ve yüzlerce vatandaşımızı öldürmeyi göze almış hain terör örgütünün girişimi, yüce milletimizin o gece ortaya koyduğu sağlam irade ve sergilediği benzersiz cesaret sayesinde durdurulmuştur. Bu hain saldırıya karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclisimiz, Hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, ordumuzun devletine bağlı unsurları ve kahraman milletimiz emsali az bulunur bir dirayetle karşı koymuş, Fetullahçı teröristlerin gasp ettikleri silahların karşısında ellerinde bayraklarla direnen halkımız eşsiz bir kahramanlık destanına imza atmıştır. Bu şanlı direniş, milletimizin hiçbir saldırı karşısında pes etmeyeceğini ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Her zaman millet iradesine bağlı ve demokratik değerlere saygılı olmuş, büyük medeniyet mirasımızdan aldığı güçle ülkemizin yarınlarını inşa edecek nesilleri yetiştirme gayreti içinde olan Anadolu Üniversitesi olarak biz de ilk andan itibaren bu hain girişimi kınadık ve milli iradenin ortaya koyduğu meşru hükümetimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade ettik. Bu hain darbe girişimi karşısında tepkisini ilk andan itibaren koyan Anadolu Üniversitesi; çalışanları, öğrencileri ve mezunlarıyla milletine ve onun iradesine sahip çıkmıştır."

Eskişehir Anadolu Üniversitesi\'nde 15 Temmuz Etkinliği
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde 15 Temmuz Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement