Eskişehir'de 3. Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 3. Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı

Eskişehir\'de 3. Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yunus Emre Araştırma Merkezi’nde (YUMER), Eskişehir Valiliği ve Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi’nin katkılarıyla, '3. Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı' düzenlendi.

05.05.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yunus Emre Araştırma Merkezi'nde (YUMER), Eskişehir Valiliği ve Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi'nin katkılarıyla, '3. Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı' düzenlendi.

ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu'nda gerçekleşen çalıştayın açılış oturumunda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Yunus Emre'nin Mevlana gibi evrensel sözler söyleyen bir insan olduğunu, herkesin Yunus Emre'nin söylemlerini anlaması ve o doğrultuda hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Günay, öğrenciyken okuduğu 'Yunus Emre Şiiri'nin, dünyaya ve insanlığa bakışını değiştirdiğini ifade ederek, salonda kendisini dinleyen öğrencilere, Yunus Emre'nin eserlerini okumaları tavsiyesinde bulundu. Yunus Emre okuyanların sayısının artmasının, herkesin birbirine saygılı olduğu bir toplum haline gelmesini sağlayacağını vurgulayan Ömer Faruk Günay, bundan böyle Eskişehir'de yılda sadece bir defa Yunus Emre Haftası'nda değil, yıl boyunca düzenlenecek etkinliklerle Yunus Emre'nin sürekli anılması kararının alındığını ve bu etkinlikleri Üniversiteler, Belediyeler ve STK'ların gerçekleştireceğini söyledi.

ESOGÜ YUMER Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Boz, bu yıl teması, 'Değerler Eğitimi Açısından Yunus Emre' olan çalıştayın, Yunus Emre'yi anlamak ve anlatmak için toplandığını belirtti. Yunus Emre'nin 'Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz' dizelerini okuyan Prof. Dr. Erdoğan Boz, esas olanın bu sözleri söylemek değil, yaşamak olduğunu ifade etti.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karakaş ise, büyük bir irfan külliyatı olarak tanımladığı Yunus Emre konusunda, bir bilgi kirliliği olduğunu kaydetti. Yunus Emre'nin şiirleri, yazıları ve hayatı üzerine çözülmesi gereken birçok mesele olduğunu aktaran Prof. Dr. Turan Karakaş, "Yunus Emre hala ciddi araştırmalara muhtaçtır. Yunus Emre hakkında çok fazla yorum yapılıyor ve ona farklı elbiseler giydirilmek isteniyor. Bu konuda yapılması gereken, önce eksiksiz bir kaynakça hazırlayarak, edinilen bilgileri bir havuzda toplamak ve sonra bunları konunun uzmanlarına havale etmektir" dedi.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, Yunus Emre'nin sevgiyi felsefe haline getirmiş örnek bir insan olduğunu dile getirirken, çalıştay aracılığıyla Yunus Emre'nin 'Kamil İnsan' olma özelliklerinin ele alınarak, toplumumuzun aradığı örnek insanın tartışılacağını söyledi. Bilimsel alanda gelişmelerin kat edildiğini, ama gençlere ulaşılması gereken asıl noktayı tanımlamakta zorlanıldığını belirten Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, bu noktanın Yunus Emre olduğunu sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 3. Ulusal Yunus Emre Araştırmaları Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement