Eskişehir'de Bu Geleneği Kadın Muhtar Yaşatıyor - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Bu Geleneği Kadın Muhtar Yaşatıyor

Ihlamurkent Mahallesi'nin kadın muhtarı Canbaz, bayramlaşmanın unutulmaması için, namaz çıkışı cami önünde vatandaşlara lokum, bisküvi ve gül suyu ikram ederek bu geleneği yaşatmaya çalışıyor

08.08.2013 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OKTAY ÖZDEN - Eskişehir'de bir mahallenin kadın muhtarı, bayramlaşmanın unutulmaması için, namaz çıkışı cami önünde vatandaşlara lokum, bisküvi ve gül suyu ikram ederek bu geleneği yaşatmaya çalışıyor.

Ihlamurkent Mahallesi Muhtarı Birsen Canbaz, aynı mahalledeki Kaşgarlı Mahmut Camisi önünde bayram namazı sonrası vatandaşların tek tek bayramını kutladı.

Mahalle sakinlerine lokum, bisküvi ile gül suyu ikram eden ve çocuklarla yakından ilgilenen Canbaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır muhtarlık yaptığı mahallede yaşayan vatandaşlar arasında bayramlaşmanın yaygınlaşmasını amaçladığını bildirdi.

Her dini bayramın sabahında, Kaşgarlı Mahmut Camisi önünde vatandaşlarla bir araya geldiğini ifade eden Canbaz, şunları kaydetti:

"Bayramlaşma programını, muhtar olduğum ilk yıl başlattım. Günümüzde, apartman hayatıyla birlikte bayramlaşmanın azaldığını, çocukların neredeyse bu duygudan mahrum olduğunu gözlemleyince, 'ne yapabilirim?' diye düşündüm ve bu uygulamayı hayata geçirdim. Kaşgarlı Mahmut Camisi'nde her bayram namazı sonrası vatandaşlarla tek tek bayramlaşıyorum ve onlara ikramda bulunuyorum."

Canbaz, bu davranışının mahalle sakinleri tarafından memnuniyetiyle karşılandığını dile getirerek, "Bayramlaşma geleneği unutulmamalı. Özellikle çocuklar unutmamalı ki, gelecek nesillere de aktarılabilsin. Bu geleneği, hizmet sürem boyunca sürdürmeyi planlıyorum. Benden sonra da devam ettirilmesini arzuluyorum" ifadelerini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Bu Geleneği Kadın Muhtar Yaşatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement