Eskişehir'in Tek Kadın Taksi Şoförü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'in Tek Kadın Taksi Şoförü

Eskişehir\'in Tek Kadın Taksi Şoförü

Eskişehirli evli ve 2 çocuk, 3 torun sahibi 48 yaşındaki Ayşen Şentürk, taksi şoförlüğü yapıyor.

09.07.2013 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehirli evli ve 2 çocuk, 3 torun sahibi 48 yaşındaki Ayşen Şentürk, taksi şoförlüğü yapıyor.

Odunpazarı semtindeki Ayaz Taksi Durağı'nda kendilerine ait 26 T 0262 plakalı taksiyi kullanan Ayşen Şentürk, müşterilerin direksiyonda bir kadınla karşılaşınca çok şaşırdıklarını söyledi. Asıl mesleği kuaförlük olan Şentürk, "Uzun yıllar kuaförlük yaptım. Ekonomik kriz nedeniyle dükkanımı kapatmak zorunda kaldım. Daha sonra kahvehane açtım. Bir süre işleri ben yürüttükten sonra taksicilik yapan eşim kahveyi işletmeye başladı. Taksimizde bir şoför çalışıyordu. Kazanç fazla olmayınca da şoförün yerine taksiyi ben kullanmaya başladım" dedi.

Şentürk, 27 yıllık sürücü belgesinin olduğunu, bir yıldır da taksi şoförlüğü yaptığını belirtti. Ayşen Şentürk, şunları söyledi:

"Taksi, kamyon veya otobüs şoförlüğü erkek mesleği gibi görülür. Ancak kadınlar da bu işi yapabiliyor. Taksi kullandığımı görenler çok şaşırıyor. Eskişehir'e gelen turistlerden bazıları fotoğrafımı çekiyor. Araba kullanmaya meraklıydım. Biraz da bu beni mesleğe itti. Taksi şoförlüğü benim için zor değil. Taksi şoförlüğünde kadın olmanın bazı avantajları da var. Örneğin bazı kadın müşteriler taksi durağı arayarak özellikle benim gelmemi istiyor. Takside gündüz saatlerinde ben, akşam saatlerinde de oğlum şoförlük yapıyor." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'in Tek Kadın Taksi Şoförü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement