Evinizde Yaşam Kalitesini Arttırmanın Yolları - Son Dakika
Emlak

Evinizde Yaşam Kalitesini Arttırmanın Yolları

Evinizde Yaşam Kalitesini Arttırmanın Yolları

Bugünlerde yaşamak pek çok açıdan oldukça avantajlı, özellikle eski çağlarda yaşayan insanlara göre hayatımızın bir hayli kolay olduğunu söylemek mümkün. Ancak bugünün modern dünyasının getirdiği dezavantajlar da yok sayılacak gibi değil aslında. Özellikle iş yoğunluğu, stres ve doğadan uzak, şehir telaşında yaşamak hepimizi bir hayli yoruyor ve bu yorucu tempo da yaşam kalitemizin düşmesine ve hem bedenen hem de psikolojik olarak daha sağlıksız ortamlarda bulunmamıza neden oluyor. Peki çağımızın olumsuz

12.04.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugünlerde yaşamak pek çok açıdan oldukça avantajlı, özellikle eski çağlarda yaşayan insanlara göre hayatımızın bir hayli kolay olduğunu söylemek mümkün. Ancak bugünün modern dünyasının getirdiği dezavantajlar da yok sayılacak gibi değil aslında. Özellikle iş yoğunluğu, stres ve doğadan uzak, şehir telaşında yaşamak hepimizi bir hayli yoruyor ve bu yorucu tempo da yaşam kalitemizin düşmesine ve hem bedenen hem de psikolojik olarak daha sağlıksız ortamlarda bulunmamıza neden oluyor. Peki çağımızın olumsuz etkilerini yok etmek için neler yapabiliriz?

Elbette ilk iş çevremizi daha sağlıklı ve daha huzurlu hale getirebilmek. Sokakları, iş yerimizi, insan kalabalığını ve şehir yapısını değiştiremeyeceğimiz için, bizim için en önemli olan mekanı, kendimizle ve ailemizle baş başa kaldığımız, tamamen kendimiz olabildiğimiz tek mekanı, evimizi değiştirerek işe başlayabiliriz.

Günlerimizin büyük kısmını geçirdiğimiz ve içinde rahatlayıp, dinlenip yenilenerek şehrin telaşına geri döndüğümüz evlerimiz bizim sığınaklarımız aslında ve evlerimizdeki atmosfer de yaşam kalitemizi belirleyen en önemli unsurlardan biri. Evimizde yaşam kalitesini arttırabilmek için öyle büyük, kökten ve çok pahalı değişimlere de ihtiyacımız yok aslında. Ufak tefek ayrıntılar oldukça büyük farklar yaratabilir. Nasıl mı? İşte evinizde yaşam kalitesini arttırmanın 10 pratik yolu!

Fazlalıklardan kurtulun

Şehirde yeterince kalabalıkla iç içe yaşıyoruz zaten, neden bir de evinizdeki kalabalıkla gözünüzü ve ruhunuzu yorasınız ki? Yaşam kalitenizi arttırmanın en kolay yollarından biri evinizdeki tüm fazlalıklardan kurtulmaktan geçiyor. Ne kadar yalın ve minimal bir ev ortamı yaratırsanız, evinize her geldiğinizde o kadar huzurlu ve iyileştirici bir atmosferle karşılaşırsınız.

İşte bu yüzden, kıyafetten tabak çanağa, mobilyalardan elektronik cihazlara kadar, yıllardır bir köşede duran ama aslında hiç kullanmadığınız ne varsa atın, geri dönüşüme gönderin ya da ihtiyaç sahipleriyle buluşturun! Bu hem size, hem de başkalarına faydalı olacak.

Rutubeti azaltmanın yollarını arayın

Yaşam kalitesi demek birincil olarak sağlıklı bir hayat sürebilmek demektir biliyorsunuz ki. Rutubet ise ev ortamlarında sağlığımızın en büyük düşmanı! Eğer rutubetli bir evde oturuyorsanız nefes almamızı zorlaştıran, bir çok hastalığa sebep olan ve kalitesiz bir hava yaratan rutubetten kurtulmanın yollarını aramalısınız. Nem alıcı cihazlar ya da rutubet önleyici duvar boyaları, yeni pencereler ve havalandırma sistemleri gibi farklı çözümlere yatırım yapabilirsiniz. İnanın buna değecek!

Düzenli temizlik

Tıpkı rutubet gibi, kirli, tozlu ve dağınık bir ev de sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Düzenli temizlik yapmayı alışkanlık haline getirirseniz evinizde çok daha rahat ve huzurlu olacağınızı garanti edebiliriz. Bu konuda yapacağınız yatırımların da geri dönüşünün her zaman olumlu olacağını unutmayın.

Örneğin iyi bir elektrik süpürgesi tozları daha uzun süreli ve daha iyi temizleyeceği için evinizin ortamını da iyileştirecektir. Tabii temizliğin dozunu kaçırıp, özellikle de kimyasal deterjanlarla fazla temizlik yaparsanız bu da sağlığınız ve ev ortamınız için hiç iyi olmaz. Bizim tavsiyemiz, doğal ve organik temizlik ürünleri ile düzenli bir temizlik alışkanlığı edinmeniz; her gün tüm evi çamaşır suyundan geçirmeniz değil!

Eski mobilyaları elden geçirin

Yaşam alanlarınızın görünümlerinde yenilik yaratmak her zaman evinize enerji katan ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayan şeylerden biridir. Bunu yapmak için de mobilya ve dekorasyonunuzu değiştirmeniz gerekmez; çok daha iyi bir çözümümüz var: Eskimiş mobilyaları elden geçirin! Bu hem evinizin estetik görünümünü güzelleştirecek hem de bir şeyler üretmenin verdiği iyileştirici etkiyle size de iyi gelecektir. Koltuklarınıza ve kırlentlerine yeni kılıflar dikebilir, parkelerdeki çizikleri parke kalemiyle yok edebilir, kırık dökük mobilyaları tamir edebilir ve eskimiş ahşap mobilyalarınızı daha enerjik ve pozitif renklere boyayarak evinize yenilik katabilirsiniz.

İyi aydınlatma

Evinizin aydınlatma ögelerini değiştirerek tüm eve yepyeni ve ışıl ışıl bir görünüm kazandırabileceğinizi biliyor muydunuz? Aydınlatma, bir mekanın iç açıcılığı konusunda sandığımızdan çok daha fazla rol oynuyor. Yeni ve katmanlı ışıklandırma ögeleriyle iyi bir aydınlatma sistemi evinizin tüm havasını değiştirecektir.

Organik tekstil ürünleri

Dokunduğunuz şeylerin gündelik ruh halinizi ne kadar etkilediğini biliyor musunuz? Özellikle yatak odanızda kullandığınız tekstil ürünlerini organik malzemelerle üretilen ürünlerle değiştirirseniz farkı hemen göreceksiniz.

Egzersiz yapın

Ağır sporlardan bahsetmiyoruz elbette, spor yapmayan bir insansanız bile evinize her gün belirli bir miktarda hareket etmenizi sağlayacak bir egzersiz aleti almalısınız çünkü inanın düzenli hareket sağlığınızı oldukça olumlu yönde etkileyen en önemli unsurların başında geliyor.

Kitap okuyun

Gündelik hayatın koşturması ve eve geldiğimizde bizi esir alan televizyon sayesinde artık hayatımızdan çıkmaya başlayan oldukça önemli aktivitelerden biri kitap okumak. Zihnimizin boşalması, yenilenmesi ve açılması için kitap okumaktan hiçbir zaman vazgeçmememiz gerekiyor oysa. Bunun için kendinize bir okuma listesi hazırlayabilir ve evinizdeki raflardan birini bu listedeki yakın zamanda okuyacağınız kitaplara ayırabilirsiniz.

Meditasyon köşesi

Bugünün insanlarının en çok ihtiyaç duyduğu şey meditasyon! Tabii meditasyon derken illaki reiki tarzı meditasyonlardan bahsetmiyoruz; evinizde teknolojiden uzaklaşabileceğiniz bir köşe yaratarak kendinize göre bir meditasyon alışkanlığı oluşturabilirsiniz. İster kitap okuyun, ister tütsü eşliğinde dinlendirici müzik dinleyerek zaman geçirin, isterseniz yalnızca manzarayı izleyip sessizlikle bütünleşin… Tek kuralınız her gün 30 dakika cep telefonundan, bilgisayardan, televizyondan uzaktaki bu alanda vakit geçirmek olsun.

Doğayı evinize getirin

Doğadan uzak olmanız doğanın güzelliklerin mahrum kalmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Yemyeşil süs bitkileri, ev ağaçları ve mis kokulu renkli çiçekler evinize capcanlı, taze ve iyileştirici bir hava katmanın ve yaşam kalitenizi arttırmanın en güzel yolu!

Daha fazla fotoğraf ve seçenek için:

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Evinizde Yaşam Kalitesini Arttırmanın Yolları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement