Fabrikadan çıktığı gibi duran Tofaş'a fiyat biçilemiyor - Son Dakika
Ekonomi

Fabrikadan çıktığı gibi duran Tofaş'a fiyat biçilemiyor

Kırıkkale'de oto galerici olarak çalışan bir vatandaş, fabrikadan çıktığı gibi orijinalliğini koruyan 1991 model 7 bin kilometredeki otomobiline fiyat biçemiyor. Örtü altında bekletilen çekici belgeli otomobil, 24 yıldır da trafiğe çıkartılmıyor.

18.10.2021 10:39  Güncelleme: 18:33

Kırıkkale'de yaşayan Fatih Yunus Güzel, 1991 model Tofaş Doğan L marka 7 bin 779 kilometredeki otomobilini iş yerinde sergiliyor. Kilometre yazmasın diye kurtarıcı ile Aydın ilinden getirdiği otomobiline gözü gibi bakıyor. 24 yıldır trafiğe çıkartılamayan otomobil, fabrikadan ilk çıktığı gibi duruyor, saat gibi çalışıyor. Her gün iç ve dış temizliği yapılıyor. Lastiklerinin yere değmemesi için de sehpa üzerinde tutuluyor. Tozlanmasın diye de örtü altında muhafaza ediliyor. Fatih Yunus Güzel, muhabirine yaptığı açıklamada, sıfır ayarındaki 7 bin kilometrelik otomobiline fiyat biçmediğini söyledi.

30 yıl önce üretildi, fabrikadan çıktığı gibi duruyor: 7 bin kilometredeki Tofaş'a fiyat biçilemiyor

"HATA, BOYA, EZİĞİ, ÇİZİĞİ YOK"

Fabrikasyon bir araç olduğunu ifade eden Güzel, "Kırıkkale'de oto galeri işiyle uğraşıyorum. Aracımız 1991 model, ilk sahibinden alınma. 1997 yılından bugüne kadar çekme belgeli ve kullanılmayan bir araç. Şu anda 7 bin 779 kilometrede. Hata, boya, eziği, çiziği yok. Her şeyi ile fabrikasyon duran bir araç. Aküsünü sadece çalıştırmak amaçlı biz taktık. Kurtarıcı ile getirdik. Aydın'dan aldık, ilk sahibinden. Aydın'dan geldiği günden beri sehpanın üzerinde duruyor, biz de kullanmıyoruz" dedi.

30 yıl önce üretildi, fabrikadan çıktığı gibi duruyor: 7 bin kilometredeki Tofaş'a fiyat biçilemiyor

"SIFIR AYARINDA BİR ARABA"

Güzel, "Naylonları, lastikleri her şeyi fabrikadan çıktığı gibi. Hiçbir yerde güneş görmemiş. Bizim aldığımız ağabey de zaten kapalı yerde saklamış. Baya korunmuş, sıfır ayarında bir araba. Fiyat anlamında şu an bir rakam belirlemedik. Biz zaten yüksek fiyata aldık. Bayadır peşindeydik, ağabey vermiyordu. İş sahibi olduğu için araba almak zor. Çünkü maddi değil de manevi bir olay oluyor. Almamız biraz zor oldu ama sağ olsun bizi kırmadılar. Bizim de onlar gibi koruyacağımıza inandıkları için aracı bize verdiler. Oradan kurtarıcı ile getirdik" diye konuştu.

30 yıl önce üretildi, fabrikadan çıktığı gibi duruyor: 7 bin kilometredeki Tofaş'a fiyat biçilemiyor

"ŞU AN EMSALİNİ BİZ GÖREMİYORUZ"

Aracı şu an için satmayı düşünmediğini belirten Güzel, "Şu anda sehpanın üzerine kaldırdık, elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz. Fiyat biçme konusunda, şimdi bu kupon eski bir araç. Bu arabanın fiyatının önü açık, fiyat biçme gibi herhangi bir şeyimiz yok. Şu fiyattır, bu fiyattır diyemeyiz. Çünkü emsali olmayan bir araç. 7 bin 779 kilometrede, fiyat olarak herhangi bir şey diyemeyiz. Şu an için satmıyoruz. Herhangi bir fiyat dediğimiz de yok, saklıyoruz bakalım. Şu an emsalini biz göremiyoruz. Sosyal medyada olsun, internet ortamında olsun hiçbir yerde göremiyoruz. Zaten düşük kilometre araçlar benden çıkmadır" ifadesini kullandı.

30 yıl önce üretildi, fabrikadan çıktığı gibi duruyor: 7 bin kilometredeki Tofaş'a fiyat biçilemiyor
30 yıl önce üretildi, fabrikadan çıktığı gibi duruyor: 7 bin kilometredeki Tofaş'a fiyat biçilemiyor
Fabrikadan çıktığı gibi duran Tofaş\'a fiyat biçilemiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fabrikadan çıktığı gibi duran Tofaş'a fiyat biçilemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Coronaci : 20 bin eder neyine fiyat bicemediniz ..zannedersin bugatti 110 7 Yanıtla
  • Erdogan Metin: Essege altın semerde vursan yine eşektir inanılır gibi diil ben bunların hastalarınada anlam veremiyorum hicmi akıl olmaz bir insanda 75 4 Yanıtla
  • HAKAN TANIK: Yahu kardeşim elektrikli arabalar yaygınlaşıyor, hatta kendi kendine giden arabalar da başlayacak. Sen daha bekle yakında belirli senedekilerin altı modellere trafik yasağı gelebilir. O zaman mumyalamak gerekebilir.O zaman fiyat bicilemez.:)))))) 56 4 Yanıtla
  • Süleyman YANKUN: Mal yok değil ya mal çok piyasada, 100 bin eder ?? 51 8 Yanıtla
  • Ersin Karabulut: Fırsatçı abiler yine parası çok adam arıyorlar... Bursada sabancı müzesi var,biraz daha beklesinler orada sergilenir... 42 1 Yanıtla
  • Orhan Bolat: Ya sonuçta tofaş neymiş fiyat biçemiyorlarmış. Fırsatçılık tan başka bir şey değil 21 2 Yanıtla
  • Bulent Cebeci: herif aracının turşusunu kurmuş acil tedaviye ihtiyacı var vah vah 20 1 Yanıtla
  • Mevlüt Aksu: 30 yıl daha beklet olmezsen satarsın bir garına verbzenginden daha iyi bakar 0 0 Yanıtla

Advertisement