Fas, Sudan'daki çatışmalar nedeniyle 293 vatandaşını tahliye etti - Son Dakika
Güncel

Fas, Sudan'daki çatışmalar nedeniyle 293 vatandaşını tahliye etti

Fas, Sudan\'daki çatışmalar nedeniyle 293 vatandaşını tahliye etti

Fas Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle 293 vatandaşını ülkeden tahliye ettiğini duyurdu. Sudan'dan gelen Faslıların Kazablankadaki havalimanına iniş yaptığı belirtildi. Sudandaki çatışmaların nedeni ise HDK'nin orduya katılmasını öngören askeri güvenlik reformu konusunda yaşanan anlaşmazlık sıcak çatışmaya dönüşmesi.

26.04.2023 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas Dışişleri Bakanlığı, Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan bu yana yaşanan çatışmalar nedeniyle 293 vatandaşını bu ülkeden tahliye ettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Fas vatandaşı 136 kişiyi taşıyan ilk uçağın bu sabah Kazablanka'daki 5. Muhammed Havalimanı'na ulaştığı belirtildi.

Açıklamada Sudan'dan gelen 157 Faslıyı taşıyan ikinci uçağın da Kazablanka'daki 5. Muhammed Havalimanı'na iniş yaptığı ve böylece bu ülkeden tahliye edilen Faslıların sayısının 293'e ulaştığı kaydedildi.

Fas Dışişleri Bakanlığı, 24 Nisan'da yaptığı açıklamada, Kral 6. Muhammed'in Sudan'daki Faslıların tahliye edilmesi talimatı verdiğini duyurmuştu.

Açıklamada, Sudan'ın başkenti Hartum'dan 200'den fazla Fas vatandaşının ilk aşamada ülkenin doğusundaki Port Sudan kentine ulaştırıldığı kaydedilmişti.

Sudan'da ordu ile HDK arasında çatışma

Sudan'ın başkenti Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan'da Sudan ordusu ile HDK arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve devlete karşı isyancı güç ilan edilmesi kararı aldığını, bu esasa göre davranılacağını bildirmişti.

Sudan Sağlık Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, ordu ile HDK arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalarda düne kadar 512 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas, Sudan'daki çatışmalar nedeniyle 293 vatandaşını tahliye etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement