'Fasıllar Açılabilir? - Son Dakika
Güncel

'Fasıllar Açılabilir?

\'Fasıllar Açılabilir?

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen AB gayri resmi Adalet ve Dışişleri Bakanları toplantısında temaslarını tamamlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, toplantının öğleden sonraki bölümünde, AB İçişlerinden sorumlu Komiser Cecilia...

26.01.2012 21:00

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen AB gayri resmi Adalet ve Dışişleri Bakanları toplantısında temaslarını tamamlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, toplantının öğleden sonraki bölümünde, AB İçişlerinden sorumlu Komiser Cecilia Malmström ve İsveç Göçmen Bakanı Tobias Bilstörm ile ikili görüşmelerde bulundu. Her iki görüşmede, Türkiye'nin AB'den beklentileri, terörle mücadele, sınırların korunması, aile birleşimi ve vize konusu ele alındı. Cecilia Malmström görüşmeden sonra DHA'ya yaptığı açıklamada, bakan Şahin ile ilk kez biraraya geldiklerini belirterek, Türkiye ile polis işbirliği, sınırların korunması ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya gelen göçmenler konularının ele alındığını söyledi. Cecilia Malmström, Türkiye ile vize konusu başta olmak üzere bazı fasılların açılabileceğini söyledi.

ROJ TV KONUSUNA DİKKATLERİNİ ÇEKTİM

Bakan İdris Naim Şahin ise günün bir değerlendirmesini yaptığı DHA'ya 'toplantıda ağırlıklı olarak yasa dışı göç konusu, sınırların korunması, aile birleşimi, vize, vatandaşlık konuları ele alındı. Öğleden sonra Hollanda ve İsveç Göç bakanları ile AB İçişlerinden Sorumlu Komiseri ile görüştüm. Her temsilci ile yaptığım görüşmede ülkemizin genelde AB, özelde o ülkelerle olan ikili ilişkileri üzerinde durduk. İsveçli özellikle Roj Tv konusunu görüştüm ve kendilerine Kopenhag üzerinden yayını durmuş olan Roj TV'nin alternatif arayışları ve muhtemelen İsveç üzerinden yayın yapma girişimleri konusunda uyardım. Tutumları makuldü. Hiçbir ülke özellikle bunlar terörü cesaretlendirici, ilerletici zemin teşkil etmesini düşünmüyor.Ama bu ülkeler aynı zamanda hukukun üstünlüğünü yaşayan ve yaşatan ülkeler.Ama hukuku ihlal etme amacıyla kullanılabilir mi işte tartışma orada' dedi.

KANUNA HUKUKA KARŞI HİLE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Kanuna karşı hile hukuka karşı hileyle karşı karşıyayız.Kendileriyle bu kritik değerlendirmeleri yaptık.Eminim ki faydalı oldu.Türkiye'yi hızla kalkınan, ilerleyen bir ülke olarak görüyorlar. Orası bir gerçek. Türkiye'nin bölgesinde farklı bir konumda olduğunun bilincindeler.Türkiye'nin sosyal ve insan yapısının da çok dinamik olduğunu biliyorlar.Bu dinamiklikten yararlanırken AB'ye insan trafiğinin artabileceği endişesi taşıyorlar. Bunu söyleyemiyorlar ama biz hissediyoruz.Ama gerçek o değil. Türkiye Avrupa standartlarında kalkınmasını gerçekleştirmiş ve ilerlemesini istikrarlı bir şekilde sürdüren bir ülke.İnanıyorum ki bu endişeler bulutların dağılması gibi zamanla yok olacak? dedi. İdris Naim Şahin, vize aile birleşimi ve çifte vatandaşlık konusunda AB ülkelerinin olumlu yaklaştıklarını ancak henüz bu konularda netice verecek adımlar atmadıklarını her şeyin zamana bağlı olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Fasıllar Açılabilir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement