Ferit Gedik'in Cenaze Gerginliği Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Ferit Gedik'in Cenaze Gerginliği Sürüyor

Ferit Gedik\'in Cenaze Gerginliği Sürüyor

Maltepe Gülsuyu'nda öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenaze gerginliği sürüyor.

02.10.2013 15:27

Maltepe Gülsuyu'nda öldürülen Hasan Ferit Gedik'in cenaze gerginliği sürüyor. Gedik'in cenazesi ailesi ve yakınları tarafından öldürüldüğü yere götürülmek isteniyor. Ancak güvenlik önlemleri alan polis, olası bir duruma karşı cenazenin Gülsuyu'na götürülmesine izin vermiyor.

Maltepe Gülsuyu'nda pazar günü çıkan olaylarda hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in cenazesi Küçük Armutlu Cemevi'nde bekletiliyor. Aile Gedik'in cenazesini öldürüldüğü yere götürmek için şiddetli yağmura rağmen bekleyişlerini sürdürürken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ise olası bir duruma karşı cenazenin Gülsuyu'na götürülmesine izin vermiyor.

Aile ile polisler arasındaki gerginlik devam ederken, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Ali Kenanoğlu, "Cenazelerimizi nasıl hakka uğurlayacağımızı, nasıl yolcu edeceğimize de karar vermeye çalışıyorlar. Biz bu dayatmayı ve zorlamayı kabul etmiyoruz. Hasan Ferit canımız inancımız gereğince komşularından helallik almak durumundadır. O nedenle Hasan Ferit Gedik'in Gülsuyu'na gidip oradakilerden helallik almak gibi inançsal durumu da söz konusudur. Hiçbir güvenlik sorunu yoktur. Bu arzunun yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.

Hasan Ferit Gedik'in dedesi Mustafa Maray, "Biz bu töreni mutlaka orada yapmalıyız. Bizim örf ve adetlerimiz vardır. Bu törenimizin orada yapılması dinimiz gereği gereklidir, buna herkesin katılmasını istiyorum" diye konuştu.

Gedik'in annesi Nuray Gedik de, "Biz sabaha kadar burada bekleyeceğiz, lütfen polis çekilsin. Çocuğumuzun katledildiği yerde anmasını yapıp ondan sonra gömülsün. Babası gitmek durumunda kaldı. O da çok üzülüyor" şeklinde konuştu.

Ailenin bekleyişi devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ferit Gedik'in Cenaze Gerginliği Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement