Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Kırklareli'nde oda başkanları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

19.07.2016 14:45

Kırklareli'nde oda başkanları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Ticaret ve Sanayi Odası'nda yaptığı açıklamada, ülkenin birliğine, kardeşliğe ve demokrasiye karşı olanların da karşısında duracaklarını söyledi.

Ülke ve millet için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacaklarını ifade eden Altıntel, Türkiye'nin daha çok gelişmesi ve güçlenmesi için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini kaydetti.

Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacaklarını aktaran Altıntel, darbe girişimlerine karşı Türkiye'nin dimdik ayakta durduğunu belirtti.

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Altıntel, "Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı 365 oda ve borsa olarak demokrasiden, milletten ve devletten yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözünü hep aklımızda tutarak, ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş da demokrasiye kasteden alçakça bir saldırının büyük bir azim ve kararlılıkla önlendiğini bildirdi.

Türkiye'nin cunta heveslileri karşısında dik durduğunu anlatan Çetintaş, darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen başta emniyet güçleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensupları ile vatandaşlara teşekkür etti.

Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını vurgulayan Çetintaş, şöyle konuştu:

"Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın demokrasiyi sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş, en büyük takdiri hak etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızı, Meclis Başkanımızı, Başbakanımızı ve meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan meclisimizle gurur duyuyoruz."

Çetintaş, terörist çetenin adalet önünde hesap vereceğine ve suçluların cezalandırılacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker de oda binasındaki makamında düzenlediği basın toplantısında, Türk milletinin büyük ve azimli duruşu ile gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini en iyi şekilde önlediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement