Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Çarşamba Muhtarlar Derneği, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

22.07.2016 15:10

Çarşamba Muhtarlar Derneği, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Tarihi Köprü üzerinde bir araya gelen muhtarlara, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan da eşlik etti.

Muhtarlar Derneği adına açıklama yapan Dernek Başkanı Veysel Oduncu, "Türkiye 15 Temmuz gecesi ne yazık ki kanlı askeri darbe girişimine sahne olmuştur. Halk egemenliğinin simgesi TBMM bombalanmış, bombalama ve çatışmalar neticesinde 245 kişi vatan uğruna yaşamını yitirmiş, binlerce kişi yaralanmıştır. Darbeler döneminin artık geride kaldığını düşünürken, yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Halkımız darbelerden ve askeri müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara tanıklık etmiştir. Türkiye'de demokratik bir siyasal ve toplumsal kültürün yerleşmesinin önündeki en büyük engellerden biri darbelerdir. 21. yüzyılda demokrasiler liginde olması gereken Türkiye böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmemektedir."

"15 Temmuz sonu nereye gideceği belli olmayan uzun bir gece atlatılmıştır." diyen Oduncu, şöyle devam etti:

"Ancak şimdi iktidarıyla, muhalefetiyle tüm siyasal aktörlere ve halkımıza düşen görev, sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetin ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir. Muhtarlar olarak her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında, cumhuriyetin, halk egemenliğinin üstün olduğu, demokratik seçimle iş başına gelen hükümetin yanında olduğumuzu bildiririz. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet niyaz ederiz. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

Muhtarlar yapılan açıklamanın ardından Çarşamba Tarihi Köprü üzerinde yürüyüş yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement