Fikret Otyam, Türkülerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Fikret Otyam, Türkülerle Anıldı

Fikret Otyam, Türkülerle Anıldı

Fikret Otyam, türkülerle anıldı*- GAZETECİ- yazar ve ressam Fikret Otyam, vefatının birinci yılında Antalya'da adını taşıyan sanat parkında düzenlenen törenle anıldı.

13.08.2016 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fikret Otyam, türkülerle anıldı

*- GAZETECİ- yazar ve ressam Fikret Otyam, vefatının birinci yılında Antalya'da adını taşıyan sanat parkında düzenlenen törenle anıldı.

Muratpaşa Belediyesi'nce düzenlenen anma törenine, usta sanatçının eşi Filiz Otyam ile aralarında Edip Akbayram, Sümer Ezgü, İlke Türkdoğan, Emre Aytekin ile Naciye Çokbilir'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı ve sevenleri katıldı.

Antalya Sanatçılar Derneği Başkanı Cahit Çakçıl'ın açılış konuşmasıyla başlayan törende; dostları, Fikret Otyam ile anılarını paylaştı. Türk halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci ile sanatçının doktoru Prof. Dr. Alper Demirbaş da hayatının yaklaşık son 30 yılını Antalya'da geçiren Fikret Otyam'ın kaybından duydukları üzüntüyü dile getirdi. Sümer Ezgü, vefalı dostları olduğu sürece Fikret Otyam'ın yaşamaya devam edeceğini söyledi.

SEVDİĞİ TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Prof. Dr. Demirbaş da, Fikret Otyam'ın son ameliyatından sonra bile resim yapmadan yaşayamam dediğini aktardı. Türkülerin seslendirildiği törende duygulu anlar da yaşandı. Fikret Otyam'ın evinin de bulunduğu Konyaaltı Caddesi'ndeki Fikret Otyam Sanat Parkı'ndaki etkinlik, sanatçının sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle sona erdi.

Fikret Otyam'ın resimlerinin süslediği sanat parkındaki anma törenin ardından konuşan eşi Filiz Otyam, "Fikret'i tam istediği gibi coşku içinde ardı ardına süren törenlerle anıyoruz. Eğer bizi izliyorsa, çok mutlu olur. Çünkü kendisi insanları çok seven biriydi. Coşkuyu çok severdi. Özellikle de Türk Halk Müziğini, ozanları çok severdi. Bu anmalarda bunun hepsi de vardı" dedi. Filiz Otyam, 9 Ağustos 2015'te vefat eden eşinin, mezarının bulunduğu Hacıbektaş'ta da 15 Ağustos günü anma töreni düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fikret Otyam, Türkülerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement