Fikri Sönmez ve Ayşe Makaroğlu Mezarları Başında Sloganlarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Fikri Sönmez ve Ayşe Makaroğlu Mezarları Başında Sloganlarla Anıldı

Fikri Sönmez ve Ayşe Makaroğlu Mezarları Başında Sloganlarla Anıldı

Eski Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez, ölüm yıldönümünde ailesi ve dönem arkadaşları tarafından anıldı.

05.05.2013 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez, ölüm yıldönümünde ailesi ve dönem arkadaşları tarafından anıldı.

Mezarlığa terzi Fikri Sönmez'in oğlu Naci Sönmez ile birlikte gelen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri de Fikri Sönmez'in siyasi kişiliğini anlattılar. Sönmez'in oğlu Naci Sönmez de yaptığı konuşmada bir kaç yıldır babasının mezarına gelmediğini, bunun sebebini de sol içindeki ayrışmadan kaynaklandığını söyledi. Sönmez, "2-3 sene öncesine kadar bu mezarlığın etrafı her anmada revo (askeri araçlarla) çevriliydi. Son zamanlardaki bu serbestlik ve radikal açılımları görmemek haksızlıktır. Daha düne kadar Terzi Fikri mezardan çıkacak diye korkanlar artık ortalıkta bile yok" dedi.

Bu arada, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile karşılaşmak istemeyen Özgürlük ve Demokrasi Partisi üyeleri de Fatsa girişinde diğer grubun anma programını bekledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin mezarlıktan ayrılmasından yaklaşık 1 saat sonra Fikri Sönmez ve Ayşe Makaroğlu'nun mezarı başına gelen ÖDP'liler, sloganlar attılar. Kumru, Fatsa, Ordu, Giresun ve İstanbul'dan gelen grup daha sonra, 1979 yılında 17 yaşında iken öldürülen Ayşe Makaroğlu'nun mezarına karanfiller koyarak dağıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fikri Sönmez ve Ayşe Makaroğlu Mezarları Başında Sloganlarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement