Filistinli Alimlerden Dündar'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Filistinli Alimlerden Dündar'a Ziyaret

Yurtdışındaki Filistin Alimler Heyeti Genel Sekreteri Dr. Nevvaf Tekruri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.

12.12.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziyarete, 19 yıl İsrail tarafından mahkum edildikten sonra serbest bırakılan Majed Abu Kutaish ile Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından saldırısı sonucunda yaralanan Muharrem Güneş de katıldı.

Makamında ağırladığı misafirlerine ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dündar, Filistin topraklarında yaşananlar hakkında bilgiler aldı. Filistin'e ve diğer zulüm yaşanan ülkelerdeki Müslüman halka yardım kampanyaları düzenleyerek destek olmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Dündar, "Müslümanlar tüm dünyada zulüm altında. Özellikle de Filistin'de yaşayan Müslüman halk, bu zulmün en ağırını yaşıyor. Kan ve gözyaşı Filistin topraklarında eksik olmuyor. Birleşmiş Milletler ya da dünya çapındaki sivil toplum kuruluşları, batılı ülkelerde herhangi bir terör ya da şiddet olayı yaşandığında seferber oluyorlar. Ancak Müslüman halkın yaşadığı topraklardaki şiddeti göz ardı ediyorlar. Çünkü Müslüman topraklarda yaşanan şiddetin batılı ülkelerden kaynaklandığını çok iyi biliyorlar. Tüm Müslümanlar birlik olmalı. Birlik olduğumuz zaman bu zulüm sona erecek, akan kan ve gözyaşları dinecektir" diye konuştu.

Yurtdışındaki Filistin Alimler Heyeti hakkında Başkan Dündar'a bilgiler veren, Dr. Nevvaf Tekruri, "Heyetimize, en az lisans üstü eğitim yapmış olan alimleri kabul ediyoruz. Türkiye'de 40 Filistinli alim bulunuyor. Heyet vasıtasıyla Türkiye'ye göç etmiş Filistinli gençlere ulaşarak onlara sahip çıkıyoruz. Yaşanan zulümden dolayı büyük travmalar yaşıyorlar. Onlara destek olarak yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı oluyoruz. İslam devletleri üzerinde oynanan oyunlar ve tuzaklara karşı birlik olunması gerekiyor. Bu konuda Türkiye'ye büyük görev düşüyor. Türkiye'nin önderliğine ihtiyaç var. İslam devletleri Türkiye öncülüğünde birlik olabilirse, tüm sıkıntıları ve zulmü sona erdirebiliriz" dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Dündar, misafirlerine Bursa çakısı hediye etti. Dr. Nevvaf Tekruri de, Başkan Dündar'a Mecsid'i Aksa'nın panoramik fotoğrafını hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filistinli Alimlerden Dündar'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement