Finale Adını Yazdıran Başıbüyük Spor Kupayı Almak İstiyor - Son Dakika
Yerel

Finale Adını Yazdıran Başıbüyük Spor Kupayı Almak İstiyor

Finale Adını Yazdıran Başıbüyük Spor Kupayı Almak İstiyor

Bilecik’in ev sahipliği yaptığı U14 Türkiye Şampiyonasında adını finale yazdıran İstanbul temsilcisi Başıbüyük Spor Kulübü, finalde kupayı kaldırarak adını 2’inci tura yazdırmak istiyor.

16.05.2016 13:22

Bilecik'in ev sahipliği yaptığı U14 Türkiye Şampiyonasında adını finale yazdıran İstanbul temsilcisi Başıbüyük Spor Kulübü, finalde kupayı kaldırarak adını 2'inci tura yazdırmak istiyor.

Bilecik Edebali Stadı'nda oynanan müsabakaların üçünü gününde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'u, normal süresi 1-1 biten maçı penaltılarla 5-2 kazanan Başıbüyük Spor Kulübü finali göğüslemek. Konu hakkında İHA muhabirine bugün oynayacakları final maçı değerlendiren takımın antrenörü Yaşar Güner, Bursa Arabayatağı Spor ile zorlu bir final mücadelesine çıkacaklarını anlatarak, "Kendi grubumuzda şampiyon olarak Bilecik'te düzenlenen Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandık. Turnuvalarımız dün itibari ile sona erdi ve finale yükseldik. İlk günüu bay geçirdik, ilk maçımız Gemlik Belediyespor'u yendi. Ardından dün penaltılarla Balıkesir Büyükşehir Belediyespor'u yendik. Hava güzel, zemin güzel, kaldığımız yerlerde iyiydi. Bilecik'ten genel itibarıyla memnun kaldık. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Takımın havası iyi ve finalde kupayı biz kaldıracağız" dedi.

"OKUL EĞİTİMİNİ GÖRMEDİM AMA FUTBOL EĞİTİMİNİ İYİ GÖRDÜM"

Başıbüyük Spor Kulübü Başkanı Adem Karataş ise, 1977 yılında İstanbul'a geldiğinde sporla tanıştığını söyledi. Hiç ilkokul okumamış bir kulüp başkanı olarak burada görevi sürdürdüğünü anlatan Karataş, sözlerine şöyle devam etti:

"Okul eğitimini görmedim, ama futbol eğitimini iyi gördüm. İstanbul'da Örnekspor'dan yetişmeyim. Başıbüyük Spor Kulübü 1990 yılında amatör olunca lisansımı alıp kendi mahallemin kulübüne geldim. Bu kulübün aşığıyım, bu kulüple çok mutluyum. Mutlu olduğum için 1990 yılından bu zamana kadar yöneticilik, futbol hayatım, kaptanlık derken mevlam bize İstanbul şampiyonasından Türkiye Şampiyonasına geldik. Bunun kitabini okumaya gerek yok, direk temas lazım bu işe. Parayla pulla olmuyor bu işler, bu işler gönül işi. Yetenek işi, yeteneği yakalamak önemli. Ben de kendime yetenek avcısı diyorum amatörde. Bu amatör kümeye de Allah'ın izniyle bu çocuklara adadık kendimizi. Ben takımı süper amatöre çıkarttım. Genç takımı da İstanbul 2. Amatör Küme 'den Süper Amatör'e çıkarttım hocalarımız ile birlikte. Bizim ekibimiz çok sağlam. Malzemecisinden bana gelene kadar başarı hepimizin başarısıdır. U-19 yaş guruplarını da çıkarttım ama devam etmedim. Çünkü büyük yaş gurupları paralı ve zamanımızı onlara veriyoruz, burada ki çocukları unutuyoruz. Burada ayrı ayrı yetenek var, 15 sene top oynayacak adam var. 25-30 yaşları üstünde olan adamla ben neden uğraşıyım. Biz gençleri yetiştirmenin peşindeyiz. Biz temizliğin, güzelliğin peşindeyiz. Emin olun Başıbüyük Spor Kulübü olarak, kendime ilke edindim Türk futboluna, futbolcu yetiştirmeye. Yaş ağaçları eğmek güzel, ben kurumuş ağaçları eğemiyorum, çünkü ben kurumuşum. Beni birisinin eğmesi lazım ki bende onu eğeyim. Her yere para buluyoruz da sadece spor yapmaya mı para bulamıyoruz. Yensek de yenilsek de tebrik ederiz çünkü bizim işimiz bu biz spor yapıyoruz. Bugün oynayacağımız final maçında 2'inci tura yükselerek kupayı İstanbul'a götüreceğiz." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Finale Adını Yazdıran Başıbüyük Spor Kupayı Almak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement