Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye'nin 2015 yılı tahmini fındık rekoltesini belirlemek amacıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından oluşturulan komisyon, Ordu'da bazı fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu.

12.07.2015 14:18

Türkiye'nin 2015 yılı tahmini fındık rekoltesini belirlemek amacıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından oluşturulan komisyon, Ordu'da bazı fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Başkanlığını Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz'in yaptığı heyet, bir fındık bahçesinde çotanak sayımı yaptı.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu heyetin Ordu'nun da içerisinde bulunduğu 6 ilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Prof. Dr. Turan Karadeniz başta olmak üzere heyette yer alan herkesin daha önceki yıllarda aynı çalışmayı yürüttüklerini anlatan Cörüt, şu ana kadar ellerinde bazı verilen olduğunu ancak bunun mevcut çalışma bitmeden kamuoyu ile paylaşmanın doğru olmayacağını vurguladı.

Cörüt, 15 Temmuz'a kadar sürecek çalışmada elde edilecek sonucun Ramazan Bayramı'nın ardından TZOB tarafından kamuoyuna açıklanacağını anımsatarak, "İlgili arkadaşlarımız diğer il ve ilçelerde yaptıkları çalışmanın benzerini Ordu'da yapıyorlar. Gerçekten çok titiz bir çalışma yaptıklarını bizimde yerinde görme fırsatımız oldu. İnşallah çıkacak sonuç fındık üreticilerimizi mutlu eder. Bayram sonrası yapılacak açıklamayı heyecanla bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıkta Rekolte Tespit Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement