"Fırsat Yaratmanın Yolları" - Son Dakika
Güncel

"Fırsat Yaratmanın Yolları"

"Fırsat Yaratmanın Yolları"

DAÜ'deki konferansta konuşan Erdoğmuş, "Fırsat Yaratmanın Yolları"nı anlattı.

02.01.2012 16:01

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Kulübü'nün organize ettiği" Kurumsal İmaj ve Marka Konumlandırma" konulu konferansta konuşan Anadolu Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da sürdürülebilir projenin çok önemli olduğunu vurguladı ve "küçük fırsatlar hayatımızdaki başarının en büyük anahtarıdır" dedi. Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin katıldığı konferans, DAÜ Aktivite Merkezi'nde gerçekleşti.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Halil Erdoğmuş sözlerine, "başarmak" kavramıyla başladı. Nasıl başarılı olunabileceğinin ipuçlarını paylaşan Erdoğmuş, çocukluğundan başlayarak bugüne nasıl geldiğinin kısa bir hikâyesini anlattı. Ortaokul yıllarında ticarete 0.5 kalem ucu satmakla başlayan, kendi bildiklerinin ve doğrularının peşinden koşan, zengin bir aileden gelmesine rağmen gençliğinde para kazanmanın yollarını bulan Erdoğmuş, üniversite sonrası işe başladığı şirkette daha ilk gün şirkete 2 milyon dolar kazandırdığını söyledi. Özellikle üniversite yıllarında öğrencilerin kendilerini iyi yetiştirmeleri için bolca okumaları gerektiğini vurgulayan Erdoğmuş, öğrencilik yıllarında tüm konferanslara katılmaya özen gösterdiğini, Cem Boyner'le öğrencilik yıllarında bir konferans esnasında tanıştığını ve sonrasında yollarının kesiştiğini anlattı.

Anadolu Ulaşımın sahibi ve genel müdürü, ayrıca "e-bebek" sitesinin kurucusu ve ortağı olan Erdoğmuş, bu iki önemli şirketin nasıl büyüyüp geliştiğini konuklarıyla paylaştı. Bir şeyi istemenin çok önemli olduğunu, eğer pozitif bir pencereden bakarsak işlerin daha yolunda gideceğini, arabesk anlayışlı bir bireyin hayatta pek başarılı ve mutlu olma şansının olmadığını da vurguladı.

Advantage Kart'ın da fikir babalarından birisi olan Erdoğmuş, Türkiye'de otobüslerde koltuk arkasına ekran koyma fikrinin bulucusu ve fikrin ilk uygulayıcısı olduğunu söyledi. "Teflon Bilet" gibi uygulamaları da hayata geçirdiklerini söyleyen Erdoğmuş, yolcuların bu yenilikleri memnuniyetle karşıladıklarını anlattı.

Konuşmasında "e-bebek" projesinden de söz eden Erdoğmuş, internet kullanıcısı olarak Türkiye'de bebekler ve anne-babalar için internette pek bir bilgi bulunmadığını fark ettiğini, başta bilgilendirmekle başlayan e-bebek internet projesinin bugün insanların bebekleri için hem online alışveriş yaptıkları hem de bebek danışmanlığının yürütüldüğü bir yer haline geldiğini ve "bebelog" teriminin bu şekilde ortaya çıktığını anlattı. Halil Erdoğmuş konuşmasını şu sözleriyle tamamladı: "Mazeret, yerinde saymak isteyenler için en güçlü silahtır." Konferansın sonunda İletişim Kulübü Başkanı Çağlar Akgül, Anadolu Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş ile Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Eylem Çelebi'ye birer teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Fırsat Yaratmanın Yolları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement