Babasına ''Fotoğrafımız Medyayı Sarsacak" Diyen Genç Saatler Sonra Kazada Öldü - Son Dakika
3.Sayfa

Babasına ''Fotoğrafımız Medyayı Sarsacak" Diyen Genç Saatler Sonra Kazada Öldü

İzmir'de motosiklet kazasında can veren gencin, kazadan birkaç saat önce babasına "Baba gel seninle bir fotoğraf çektirelim. O fotoğraf medyayı sarsacak" dediği ortaya çıktı.

28.08.2017 15:44  Güncelleme: 16:30

İzmir'in Çeşme ilçesinde meydana gelen motor kazasında, 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Ölen gencin fotoğraf çektirmeyi pek sevmediği öğrenilirken, kazadan saatler önce babasına çok ısrar ederek, "Baba gel seninle bir fotoğraf çektirelim. O fotoğraf medyayı sarsacak" dediği ortaya çıktı. Gencin babası ise bu durumu, "Sanki ölümü kendisine malum oldu" diye yorumladı.

REFÜJE ÇARPIP TOPRAK BÖLÜME DÜŞTÜ

Çeşme'den Dalyan Mahallesi'ndeki evine motoruyla gitmekte olan Mehmet Tonga (19), jandarma kavşağını geçtikten sonra bir işletmenin önünde bilinmeyen bir nedenle refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle motoruyla yaklaşık beş metre kadar sürüklenen Tonga, daha sonra orta refüjdeki toprak bölüme düştü.

Babasına ''Fotoğrafımız Medyayı Sarsacak
KAZAYI GÖRÜNCE YARDIMA KOŞTULAR

O sırada olay yerinden geçen bir araç, kazayı görünce yardımcı olmak için durdu. Araçtan inen biri kadın iki kişi, refüjde ağır yaralı olarak yatan Mehmet Tonga'ya yardım etmeye çalıştı. Kaza alanına gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralı gence ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Çeşme Devlet Hastanesine kaldırdı.

''KASKI EVDE, O ŞU AN MORGDA''

Ağır yaralı genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza sırasında kafasında koruyucu kask bulunmayan Mehmet Tonga'nın ölümü herkesi yasa boğdu. 19 yaşındaki gencin, Dalyan Mahallesi Muhtarı Faruk Tonga'nın oğlu olduğu öğrenildi. Dalyan Mahallesi Muhtarı Faruk Tonga, genç yaşta oğlunu kaybetmesinin ardından Dalyan'da taziyeleri kabul etmeye başladı. Ailenin yakın dostu, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de, Mehmet Tonga'nın ölümünü duyunca Çanakkale'deki Adalet Kurultayından ayrılarak Çeşme'ye döndü. Ali Yiğit, acılı babaya başsağlığı diledi. Acılı baba Faruk Tonga taziyeleri kabul ederken, oğlunun motor kullanırken taktığı büyük kaskını o gün takmadığını, küçük kaskı takarak dışarı çıktığını belirterek, "Kaskı evde, o şu anda morgda" dedi. Acılı baba kask takmama cezalarının yetersizliğini, caydırıcı cezaların verilmesiyle bu tür kazaların önüne geçilebileceğini söyledi. Acılı baba, "Koruyucu kask takmamak yüzünden ben oğlumu kaybettim. Başka anne babaların ocaklarına ateş düşmesin" ifadelerini kullandı.

Babasına ''Fotoğrafımız Medyayı Sarsacak
''FOTOĞRAFIMIZ MEDYAYI SARSACAK''

Öte yandan, kazayla ilgili bir ayrıntı da ortaya çıktı. Acılı baba, oğlunun fotoğraf çektirmeyi pek sevmediğini ama o akşam, "Baba gel seninle bir fotoğraf çektirelim. O fotoğraf medyayı sarsacak" diye ısrar ederek son fotoğrafını kendisiyle çektirdiğini anlattı. Faruk Tonga, "Sanki ölümü kendisine malum oldu. Fotoğraf çektirmeyi sevmediği halde, son akşam fotoğraf çektirmek için çok ısrar etti. 'Fotoğrafımız medyayı sarsacak' demesi sanki ölümünün kendisine malum olmasıydı" dedi.

Gencin cenazesinin 29 Ağustos Salı günü toprağa verileceği belirtildi.

Babasına ''Fotoğrafımız Medyayı Sarsacak

Babasına \'\'Fotoğrafımız Medyayı Sarsacak" Diyen Genç Saatler Sonra Kazada Öldü
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Babasına ''Fotoğrafımız Medyayı Sarsacak' Diyen Genç Saatler Sonra Kazada Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement