Futbolcuların Doktoru Can Solakoğlu Motorsiklet Kurbanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Futbolcuların Doktoru Can Solakoğlu Motorsiklet Kurbanı Oldu

Futbolcuların Doktoru Can Solakoğlu Motorsiklet Kurbanı Oldu

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Can Solakoğlu, motorsiklet kazası sonucu hayatını kaybetti. Solakoğlu, aralarında Mehmet Topal ve Arda Turan'ın da bulunduğu çok sayıda futbolcunun doktoruydu.

26.06.2017 08:25  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Can Solakoğlu (55), motorsikleti ile geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Gülhane Askeri Tıp Akademisi mezunu Solakoğlu, ülkemizin diz, kalça ve skolyoz cerrahisi konusunda sayılı uzmanlarından biriydi. Solakoğlu'nun ayrıca aralarında Mehmet Topal ve Arda Turan'ın da bulunduğu çok sayıda futbolcunun da doktoru olduğu biliniyordu.

VİRAJI ALAMAYARAK KARŞI ŞERİDE GEÇTİ

İki çocuk babası Prof. Dr. Solakoğlu, iki arkadaşı ile birlikte 1 haftalık yurt dışı motorsiklet turuna çıktı. Geziyi bitiren ekip, bayram nedeniyle İstanbul'a dönmek üzere rotayı Kapıkule'ye çevirdi. Bulgaristan'a varan gruptan Solakoğlu'nun da arasında bulunduğu grup, sabaha karşı Dedeağaç yakınlarında tekrar yola koyuldu. Yolculuk esnasında Solakoğlu'nun yönetimindeki motosiklet, virajı alamayarak karşı şeride geçti. Karşı yönden gelen otomobille çarpışan motosikletteki Solakoğlu, olay yerinde hayatını kaybetti.

TIP DÜNYASI YASA BOĞULDU

Solakoğlu, dönüş yolunda yabancı plakalı bir yolcu otobüsüyle virajda çarpıştı. Kazada uzun süre yerde sürüklenen Can Solakoğlu, olay yerinde feci şekilde can verdi. Birlikte tura çıktığı arkadaşları da olay yerinde arkadaşlarının ölümü ile adeta yıkıldı.

İSTANBUL'DAN UĞURLANACAK

Bulgaristan polisi tarafından yapılan işlemlerin ardından Solakoğlu'nun cenazesi ailesi ve yakınları tarafından alınarak İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi. Motorsiklet tutkunu olduğu öğrenilen Can Solakoğlu'nun ölümü ile başta ailesi ve yakınları olmak üzere meslektaşları ve birlikte uzun yıllar görev yaptığı GATA'daki silah arkadaşları büyük üzüntü yaşadı. İnsan dostu olan ve yaptığı yardımlarla tanınan Solakoğlu, aralarında Mehmet Topal ve Arda Turan'ın da bulunduğu çok sayıda futbolcunun da doktoruydu.


Eşi sosyal medya üzerinden duyurdu...

"KEYİFLİ SÜRÜŞLER DİLEĞİYLE' DEMİŞTİ"

BMW 1200 GS marka motosiklet kullanan Prof. Dr. Solakoğlu, üyesi olduğu bir motosiklet grubunda motosiklete nasıl başladığını şöyle anlatmıştı: "Motosiklet kullanmaya 1997 yılında Artvin'de, Alman ordusundan bize hibe edilen BMW motosikletlerle başladım. 2008'de ABD'de bir Harley Davidson parçalayarak sol el bileğime plak ve 10 vida uygulanması ile istemeden ara verdim. Doktor arkadaşlarımın baskısı ile 2015 yılında BMW F700 alarak maceraya geri döndüm. Aranızda olmak güzel. Keyifli sürüşlerde beraber olmak dileğiyle."

CAN SOLAKOĞLU KİMDİR?

GATA mezunu olan Prof. Dr. Can Solakoğlu, ülkemizin diz ve kalça protez cerrahisi ve skolyoz cerrahisi konusunda sayılı uzmanlarından biriydi. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bir dönem dekanlığını da yapan Solakoğlu, aralarında Mehmet Topal ve Arda Turan'ın da bulunduğu çok sayıda futbolcunun da doktoruydu.

Son Dakika Güncel Futbolcuların Doktoru Can Solakoğlu Motorsiklet Kurbanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement