Galatasaray'da 18 Futbolcunun İlk Şampiyonluk Heyecanı - Son Dakika
Spor

Galatasaray'da 18 Futbolcunun İlk Şampiyonluk Heyecanı

Galatasaray\'da 18 Futbolcunun İlk Şampiyonluk Heyecanı

Sarı-kırmızılı takım, Göztepe ile yarın oynadığı maçta istediği skorla ayrıldığı takdirde kadrosunda bulunan 26 futbolcunun 18'i ilk kez Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayacak...

18.05.2018 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında  yarın deplasmanda Göztepe ile karşılaşacak Galatasaray, maçtan istediği skorla  ayrılması durumunda kadrosunda bulunan futbolcuların büyük bölümü ilk kez  şampiyonluk sevinci yaşayacak.
Sarı-kırmızılı ekip, İzmir deplasmanından galibiyet ya da beraberlikle  ayrılması halinde kadrosunda bulunan 26 futbolcunun 18'i ilk kez Süper Lig'de  şampiyonluk kupasını kaldıracak.
Galatasaray'da bu sezon transfer edilen Bafetimbi Gomis, Maicon Roque,  Mariano Filho, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli, Fernando Reges, Jason Denayer,  Cedric Carrasso, Yuto Nagatomo ile Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Martin Linnes, Iasmin Latovlevici, Tolga Ciğerci, Ryan Donk, Garry Rodrigues, Eren Derdiyok ve  genç oyuncu Ozan Kabak ilk kez Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk görecek.
10 futbolcunun ilk şampiyonluğu
Galatasaray'ın mutlu sona ulaşması durumunda, kadrosunda bulunan 10  futbolcu kariyerlerinde ilk kez bir ülkenin en üst liginde şampiyon olacak.
Sarı-kırmızılı takımda Gomis, Carrasso, Ahmet Çalık, Serdar Aziz,  Nagatomo, Tolga Ciğerci, Donk, Rodrigues, Feghouli ve Ozan Kabak ilk kez bir  ülkenin en yüksek liginde kupayı kazanma mutluluğuna ulaşacak.
En fazla şampiyonluğu Hakan Balta yaşadı
Galatasaray'ın kadrosundaki futbolcular arasında en fazla Süper Lig  şampiyonluğunu tecrübeli oyuncu Hakan Balta gördü.
Sezon başında teknik direktör Igor Tudor tarafından kadro dışı  bırakılan ancak Fatih Terim'in göreve gelmesiyle tekrar takıma dahil edilen Hakan  Balta, sarı-kırmızılı takım ile daha önce 4 kez Süper Lig şampiyonu oldu.
Tecrübeli futbolcu ligde bu sezon hiçbir maçta forma giymemesine  rağmen takımın en fazla şampiyonluk yaşayan ismi olarak öne çıkıyor.
Sarı-kırmızılı takımda Hakan Balta'yı üçer şampiyonlukla kaleci  Fernando Muslera ve Selçuk İnan takip ederken, kaleci Eray İşcan 2, Yasin  Öztekin, Sinan Gümüş, Koray Günter ve Tarık Çamdal da birer kez Süper Lig  kupasını kaldırma mutluluğuna erişti.
Farklı liglerde şampiyonluk yaşayanlar
Galatasaray'ın kadrosunda yer alan futbolcuların 8'i daha önce farklı  liglerle şampiyonluğa ulaştı.
Sarı-kırmızılı takımın oyuncularından Fernando ve Maicon Porto ile Portekiz, Mariano Fluminense ile Brezilya, Latovlevici Steaua Bükreş ile Romanya,  Linnes Molde ile Norveç, Belhanda Montpellier ile Fransa ve Dinamo Kiev ile Ukrayna, Denayer Celtic ile İskoçya, Eren Derdiyok da Basel ile İsviçre'nin en  üst liginde şampiyon olma başarısı gösterdi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Galatasaray'da 18 Futbolcunun İlk Şampiyonluk Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement