GAP Çiftçilerinin Çocukları Yarıştı - Son Dakika
Yerel

GAP Çiftçilerinin Çocukları Yarıştı

GAP Tarım Kampı Lider Yetiştirme Programı kapsamında Şanlıurfa'da eğitim gören bölge çiftçilerinin çocukları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

29.08.2013 23:08  Güncelleme: 08:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAP Tarım Kampı Lider Yetiştirme Programı kapsamında Şanlıurfa'da eğitim gören bölge çiftçilerinin çocukları arasında bilgi yarışması düzenlendi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından düzenlenen kamp programına, gelecek sezon sulamaya açılacak Suruç Ovası Pompaj Sulama sahasında bulunan çiftçilerinin başarılı 11-15 yaş arasındaki 20 kız ile 19 erkek çocuğu katıldı. GAP tesislerinde 12 gün boyunca başta tarım ve sulama olmak üzere çeşitli alanlarda bu çocuklara mizah unsuru ön plana çıkartılarak eğitim verildi.

Çocukların Şanlıurfa ve çevre illerdeki tarihi ve turistik mekanlarında gezdirildiği programın sonunda GAP Bölge Müdürlüğü Tesisleri'nde gruplar arasında bilgi yarışması düzenlendi. Finale kalan 8 çocuğa tarım ve sulama içerikli 12 soru yöneltildi.

Soruların 10'unu doğru cevaplayan Suruç ilçesinin Yalınca köyünden Gökçen Yalçın ile Yönlü köyünden Figen Öztekin'in bulunduğu grup, yarışmanın birincisi oldu. İkinciliği ise Kübra Şahin ile Emine Kaplan'ın grubu, üçüncülüğü ise Bilgihan Yalçın ve Aynur Apaydın'ın bulunduğu grup elde etti.

GAP Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, yarışmanın ardından yaptığı konuşmada, bölgede yıllardır yürütülen çalışmalara değinerek gelecek yıl özellikle 1 milyon hektar alanın bölgede sulamaya açılmasının planlandığını belirtti.

Tarımda biliçli faaliyetlerin önemli olduğunu vurgulayan Açıkgöz, "Bu çocuklarımız ileride inşallah suyun başına geçecekler oralarda bu eğitimli çocukları görmek istiyoruz. Kendine özgüveni olan, çevresiyle barışık sorunlarını tanımlayabilen ve önceliklerini belirleyebilen duyarlı bir nesil olmalarını diliyoruz. Burada çocuklarını bize emanet eden bölge çiftçilerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuklar ise kampa katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kamp boyunca birçok sosyal etkinliği akranlarıyla yapabilme imkanı bulduklarını ve tarımla ilgili detaylı bilgiler edindiklerini ifade etti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel GAP Çiftçilerinin Çocukları Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement